ΕΛΛΑΔΑ

Σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός φάκελος ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2014, 15:31 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2014, 15:46
Σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός φάκελος ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ
Facebook Twitter Whatsapp

Σε λειτουργία τέθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης όλων των παραπεμπτικών και των συνταγών που χορηγούνται σε κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε λειτουργία τέθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης όλων των παραπεμπτικών και των συνταγών που χορηγούνται σε κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός.

Στόχος του νέου συστήματος είναι να μπει «φρένο» σε κάθε προσπάθεια υπερχρέωσης του ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως δήλωσε ο κ.Κοντός θα ελέγχονται εξ αρχής όλα τα παραπεμπτικά και οι συνταγογραφήσεις των γιατρών.

Σε περίπτωση εντοπισμού παράτυπων ή υπεράριθμων συνταγογραφήσεων και εξετάσεων προς τον ίδιο ασφαλισμένο, θα γίνεται φραγή από το ηλεκτρονικό σύστημα και ο εν λόγω γιατρός θα καλείται σε εξηγήσεις προκειμένου να προχωρήσει ή να μπλοκάρει το παραπεμπτικό.

Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι ο φάκελος υγείας ασφαλισμένου θέτει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κάρτας ασφάλισης για κάθε ασφαλισμένο από το 2015 που θα επιτρέπει στο γιατρό να εισέρχεται στο φάκελο του ασθενούς και να έχει εικόνα για το ιστορικό των παροχών.

Σε δεύτερο χρόνο θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για κάθε ασθενή, ο οποίος θα περιέχει εξετάσεις, νοσηλείες, διαγνώσεις και κάθε πληροφορία που σχετίζεται με την υγεία του ασφαλισμένου.

Τέλος, το βιβλιάριο ασθενείας θα αντικατασταθεί με την κάρτα ασφάλισης, η οποία όμως δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν τα τέλη του 2015. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr