current views are: 2

12 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:17

Συνελήφθη πρωταθλητής του στίβου που υπέκλεπτε ερωτικά βίντεο από φοιτήτριες

Συνελήφθη σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ. πρώην αθλητής του στίβου στα εμπόδια για εκβιασμούς σε βάρος φοιτητριών. 

Δημοσίευση 18:17’
αρθρο-newpost

Συνελήφθη σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ. πρώην αθλητής του στίβου στα εμπόδια για εκβιασμούς σε βάρος φοιτητριών. 

Συνελήφθη σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ. πρώην αθλητής του στίβου στα εμπόδια για εκβιασμούς σε βάρος φοιτητριών. Ο 28χρονος αθλητής ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και αφού υπέκλεπτε φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου από φοιτήτριες μέσω του teem viewer στους υπολογιστές τους του ζητούσε να συνευρεθούν ώστε να μην δημοσιοποιήσει τα ροζ ντοκουμέντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 28χρονος «παραβίαζε» υπολογιστές χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα έμπαινε και αντέγραφε απλά και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ( όπως προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο κ.λ.π.).

Ο 28χρονος κατάφερε από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 να εξαπατήσει 116 φοιτήτριες και οι έρευνες συνεχίζονται. 

Ο κατηγορούμενος είχε φτιάξει τρία «προφίλ» στο Facebook» και προσέγγιζε νεαρά κορίτσια, κυρίως φοιτήτριες διαφόρων σχολών στις οποίες έστελνε αιτήματα φιλίας παριστάνοντας τον μεταπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 

Μάλιστα, για να γίνει πιο πιστευτό το σενάριό του έλεγε ότι κάνει διπλωματική εργασία για την αντιμετώπιση ιών στους υπολογιστές και ήταν απαραίτητο να «ελέγξει» τους υπολογιστές για να διαπιστώσει εάν έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς, προκειμένου να «δοκιμάσει» την ισχύ και την αποτελεσματικότητα του αντι-ϊικού προγράμματος.

Αφού τελικά τις έπειθε, ζητούσε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, με το οποίο αποκτούσε πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματά τους, εν αγνοία τους και στη συνέχεια ανέσυρε – αντέγραφε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, ψηφιακά αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο, μεταξύ των οποίων και ερωτικού περιεχομένου, κ.λπ.).

Σήμερα κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία του, σε περιοχή της Αθήνας, όπου από τον ψηφιακό έλεγχο εξειδικευμένων αξιωματικών διακριβώθηκε η παράνομη δράση του. Επιπλέον εντοπίστηκαν σε ψηφιακά μέσα που κατείχε, αποθηκευμένα πληθώρα απλών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (ψηφιακά αρχεία), όπως χιλιάδες φωτογραφίες, βίντεο κ.λ.π..

Από την έρευνα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός φορητός δίσκος τύπου USB, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος των ψηφιακών δεδομένων, που είχε αποσπάσει με τον ως άνω παράνομο τρόπο.

Από τις 116 συνολικά περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και ταυτοποιηθεί οι 16, ενώ τις υπόλοιπες 100 περιπτώσεις ομολόγησε ο ίδιος. Μάλιστα, τα τηλέφωνα της Δίωξης είχαν κυριολεκτικά «σπάσει» από θύματα του 28χρονου που κατήγγειλαν εκβιασμό.

 


σχετικα αρθρα