current views are: 2

13 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:45

Ένταση στη Νομική με έναν τραυματία- Διαδήλωση στα Προπύλαια (Βίντεο και φωτό)

Παραμένει η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Νομικής, όπου και χτες αργά το βράδυ σημειώθηκε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών.

Δημοσίευση 06:45’
αρθρο-newpost

Παραμένει η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Νομικής, όπου και χτες αργά το βράδυ σημειώθηκε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών.

Παραμένει η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Νομικής, όπου και χτες αργά το βράδυ σημειώθηκε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών. Από νωρίς σήμερα το πρωί επικράτησε αναστάτωση με συμπλοκές στον πεζόδρομο της Νομικής με τους αστυνομικούς να απώθησαν φοιτητές που διαδήλωναν με χρήση χημικών.

Πιο συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάθε φορά που τα ΜΑΤ επιχειρούσαν να αποκλείσουν την είσοδο της σχολής και να αποκμακρύνουν φοιτητές που πραγματοποιούν συγκέντρωση. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φοιτητής. Οι συγκεντρωμένοι είναι 30-40 φοιτητές ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία. «Το πανεπιστήμιο αντί να ανήκει σε φοιτητές, ανήκει σε ματατζήδες. Τα ΜΑΤ μας έκαναν επίθεση χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και μας βάρεσαν. Αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Φορτσάκη, αυτά βλέπουμε κάθε μέρα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει όλη η κοινότητα και η ακαδημαϊκή και η φοιτητική να καταδικάσει το περιστατικό» δήλωσε ο τραυματίας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στη Σόλωνος έπειτα από εντολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φορτσάκη. Σκοπός της πρυτανείας φέρεται να είναι η αποφυγή της κατάληψης που αποφάσισαν με ψήφισμα οι φοιτητές της Νομικής ενόψει και της επετείου της 17 Νοεμβρίου. Ο κ. Φορτσάκης χτες το βράδυ μόλις ενημερώθηκε για την κατάληψη προχώρησε στο «κλείσιμο« της σχολής κλειδώνοντας το κτίριο για την αποφυγή επεισοδίων κατά τον εορτασμό των εκδηλώσεων και ειδοποίησε την Αστυνομία. ΜΑΤ βρίσκονται έξω και από την ΑΣΟΕΕ.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια

Αυτήν την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη. Η κίνηση στην οδό Σόλωνος διεξάγεται κανονικά. Οι νεαροί διαδηλωτές παραμένουν έξω από τη σχολή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών και της Πρυτανείας. Την ίδια ώρα, οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. 

Ωστόσο, επειδή η πορεία έγινε απροειδοποίητα και η Τροχαία δεν πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Πανεπιστημίου επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

«Από τα τανκς του 73 στα ΜΑΤ του Φορτσάκη, οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημενες» γράφει πανό που κρατούν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡΕΝ, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. 

 Ο γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης, σε δηλώσεις του έξω από τη Νομική καταδίκασε την αστυνομική βία, όπως είπε, και δήλωσε τη συμπαράστασή του στους τραυματισμένους φοιτητές.

 

Η νομιμότητα στον χώρο των πανεπιστημίων θα εφαρμοστεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε δήλωσή της «Όταν κάηκε η Νομική, κατηγορούσαν τις Πρυτανικές Αρχές γιατί δεν την είχαν κλείσει ώστε να μήν γίνει κατάληψη. Σήμερα το αντίθετο» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


σχετικα αρθρα