current views are: 1

16 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:03

Βρέθηκαν οι δύο απαγωγείς της 27χρονης Βαρβάρας

Νωρίς το πρωί της Κυριακής δύο ύποπτοι για την απαγωγή της 27χρονης Βαρβάρας, της ανηψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, πέρασαν το κατώφλι της ασφάλειας Αττικής. 

Δημοσίευση 09:03’
αρθρο-newpost

Νωρίς το πρωί της Κυριακής δύο ύποπτοι για την απαγωγή της 27χρονης Βαρβάρας, της ανηψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, πέρασαν το κατώφλι της ασφάλειας Αττικής. 

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Νωρίς το πρωί της Κυριακής δύο ύποπτοι για την απαγωγή της 27χρονης Βαρβάρας, της ανηψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, πέρασαν το κατώφλι της ασφάλειας Αττικής. Τα στοιχεία εναντίον τους έδωσαν και έπειτα από λίγο η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για 53χρονο αλλοδαπός και τον 47χρονο υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας, οι οποίοι ομολόγησαν.

Οι δύο προσαχθέντες φέρονται ως οι εγκέφαλοι της απαγωγής που έγινε στις 31 Οκτωβρίου και στην οποία η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από δέκα μέρες. Από την πλευρά της ΕΛΑΣ δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς εντοπίστηκε το κρησφύγετο των δραστών στην Λούτσα και τα 80.000 από τα λύτρα της απαγωγής. 

Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών είχαν τις τελευταίες μέρες στη διάθεσή τους το DNA ενός από τους απαγωγείς. Με τα αποτελέσματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια κατάφεραν και ταυτοποίησαν δείγμα γενετικού υλικού αγνώστου άνδρα σε δύο διαφορετικά ευρήματα.
Το πρώτο υλικό DNA φέρεται να βρέθηκε στο σημείωμα των δραστών προς τους γονείς,που αποτέλεσε απόδειξη ότι η κοπέλα είναι ζωντανή. Το δεύτερο ήταν επάνω στα ρούχα, που φορούσε η απαχθείσα, όταν απελευθερώθηκε. Επίσης, υλικό από κάμερες ασφαλείας στις διάφορες περιοχές που κινήθηκαν οι δράστες κατά την απαγωγή έδωσε πολύτιμη ώθηση στις έρευνες. Οι δράστες επίσης χρησιμοποίησαν εταιρικό τηλέφωνο από το οποίο η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα απήχθη από το κέντρο της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου και για μια εβδομάδα έζησε τον δικό της εφιάλτη.  Οι δράστες την παρακολουθούσαν καιρό και γνώριζαν τα δρομολόγιά της ώσπου βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και την έβαλαν με τη βία σε ΙΧ. Τρεις μέρες αργότερα οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια της κοπέλας ζητώντας λύτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ.
 
Η οικογένεια ενημέρωσε την Αστυνομία και έπειτα από διαπραγματεύσεις το ποσό των λύτρων έπεσε στα 82.000 ευρώ τα οποία και δόθηκαν από την οικογένεια στο Νέο Ηράκλειο σε συγκεκριμένο σημείο. Την περασμένη Κυριακή οι δράστες άφησαν την κοπέλα στην περιοχή της Κυψέλης. Η 27χρονη ήταν καλά στην υγεία της και δεν είχε κακοποιηθεί. 

 


σχετικα αρθρα