ΕΛΛΑΔΑ

Απολύθηκαν οριστικά οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2014, 20:55 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2014, 21:02
Απολύθηκαν οριστικά οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Facebook Twitter Whatsapp

Απολύθηκαν οριστικά 190 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς κρίθηκαν χαμηλών προσόντων κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Απολύθηκαν οριστικά 190 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς κρίθηκαν χαμηλών προσόντων κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Η ανάρτηση των τελικών πινάκων του ΑΣΕΠ στην ιστοσελίδα του Οργανισμού επικύρωσε την οριστική απόφαση να τεθούν εκτός δημοσίου οι υπό διαθεσιμότητα καθαρίστριες, από τις οποίες θα επαναπροσληφθούν μόλις 38.

Πρόκειται για συμβασιούχους αορίστου χρόνου, 4ωρης απασχόλησης, ενώ οι περισσότερες από τις γυναίκες αυτές είναι άνω των 50 ετών. Οι πρώην εργαζόμενες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να περιμένουν έως τις 25 Φεβρουαρίου οπότε και εκδικάζεται η υπόθεσή τους στον Άρειο Πάγο. 

«Δεν υποχωρούμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας», ήταν οι απάντηση των καθαριστριών, ενώ την άμεση επαναπρόσληψη τους ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και  Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσέφερε ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τις οριστικές απολύσεις τους, χωρίς να περιμένει την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιο ευάλωτα αλλά και σκληρά αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων και καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να στηρίξουν τις καθαρίστριες», τονίζουν οι κ.κ. Στρατούλης και Μητρόπουλος.

Τέλος αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεσμεύεται πολιτικά ότι, εφόσον με τους αγώνες και την ψήφο του λαού αναδειχθεί στην διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει άμεσα στις εργασίες τους όσους και όσες απολύθηκαν σε εφαρμογή των αντισυνταγματικών μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr