ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης με προσέγγισε και είπε ότι θα ψηφίσει αν πάρει λεφτά (φωτό)

Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου 2014, 10:44 / Ανανεώθηκε 20 Δεκεμβρίου 2014, 19:03
Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης με προσέγγισε και είπε ότι θα ψηφίσει αν πάρει λεφτά  (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου κατέθεσε ο καταγγελόμενος από τον βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα δωροδοκίας του ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου κατέθετε για πάνω από δύο ώρες ο καταγγελόμενος από τον βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα δωροδοκίας του, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του σημείωσε πως κατά την κατάθεση 2,5 ωρών δόθηκαν στοιχεία για όλα τα ερωτήματα των εισαγγελέων και δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη που να βαραίνει τον πελάτη του.

Συμπλήρωσε πως ο κ. Αποστολόπουλος παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως τόνισε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής ήταν αυτός που τον προσέγγισε και του είπε ότι αν λυθεί το οικονομικό του πρόβλημα θα ψηφίσει για πρόεδρο. Ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι έχει και αυτός στοιχεία για την προσέγγιση του κ. Χαϊκάλη και μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.

Την ίδια ώρα, σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστολόπουλος έφτασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα. Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή.

«Δεν είπε το όνομα στον Εισαγγελέα ο Χαικάλης»

Την ίδια ώρα, απόλυτη μυστικοτητα τηρήθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ανακοίνωσε η Εισαγγελία Εφετών. Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

«Κατά τη διερευνηση της υπόθεσης τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το Νόμο. Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης από οποιονδήποτε παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα στοιχεία της ταυτότητας του καταγγελλομένου  από αυτόν προσώπου.

Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Στη δικαιοσύνη όσοι μας συκοφαντούν

Ανακοίνωση - απάντηση για τις δηλώσεις της Χρυσούλας Γιαταγάνα εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «ο Γ. Αποστολόπουλος αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την άνοιξη του 2013. Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων».

Παράλληλα, οι ΑΝ.ΕΛ. υπογραμμίζουν πως «οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης».

«Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο», καταλήγει η ανακοίνωση