ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Βεβήλωσαν με συνθήματα και αγκυλωτούς σταυρούς το εβραϊκό νεκροταφείο

Δημοσίευση 24 Δεκεμβρίου 2014, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Δεκεμβρίου 2014, 13:00
Λάρισα: Βεβήλωσαν με συνθήματα και αγκυλωτούς σταυρούς το εβραϊκό νεκροταφείο
Facebook Twitter Whatsapp

Άγνωστοι βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο Λάρισας, γράφοντας στον τοίχο του περίβολου αντισημιτικά συνθήματα με αγκυλωτούς σταυρούς. 

Άγνωστοι βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο Λάρισας, γράφοντας στον τοίχο του περίβολου αντισημιτικά συνθήματα με αγκυλωτούς σταυρούς. 

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό, ενώ απηύθυνε έκκληση στις Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών. Επίσης, προχώρησε άμεσα σε σβήσιμο των ρατσιστικών - φιλοναζιστικών συνθημάτων και σε αποκατάσταση της περίφραξης.

«Σύσσωμος ο ελληνικός εβραϊσμός εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του και καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας με αγκυλωτούς σταυρούς, απειλές και αντισημιτικές αναφορές παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για την εξόντωση των Εβραίων στην Ευρώπη» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας

Σημειώνουν, παράλληλα, ότι «η βεβήλωση ενός νεκροταφείου, ιερού χώρου νια όλες τις θρησκείες, επισημαίνεται, συνιστά όχι μόνο προσβολή στη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, αλλά και προσβολή προς τον πολιτισμό της χώρας μας και της πόλης της Λάρισας», ενώ καλούν τις αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αστυνομίας, «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων και την προστασία των εβραϊκών ιερών τόπων στη χώρα μας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους βαρβαρότητες». 

«Αναμένουμε τέλος από του φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας και της Κοινωνίας, σαφή και απροκάλυπτη καταδίκη της ενέργειας αυτής, αλλά και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού. Ο αντισημιτισμός δεν στρέφεται μόνο κατά των Εβραίων, ο αντισημιτισμός είναι απειλή για τη Δημοκρατία μας» καταλήγουν στην ανανκοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr