current views are: 8

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:00

Αγία Νάπα και Γκιόλιας: Υπόνοιες για συγκάλυψη κυκλώματος μπράβων

Συνταρακτικές παραμένουν οι αποκαλύψεις από Ελλάδα και Κύπρο για το έγκλημα της Αγίας Νάπας.

Δημοσίευση 12:00’
αρθρο-newpost

Συνταρακτικές παραμένουν οι αποκαλύψεις από Ελλάδα και Κύπρο για το έγκλημα της Αγίας Νάπας.

Συνταρακτικές παραμένουν οι αποκαλύψεις από Ελλάδα και Κύπρο για το έγκλημα της Αγίας Νάπας. Σε συνέντευξή του στο tothemaonline.com ο ισοβίτης Αναστάσιος Τσεχιλίδης αφήνει αιχμές για το πως διαχειρίστηκε η Αστυνομία την υπόθεση του πενταπλού εγκλήματος και απαντά για τα μέλη της Σέχτας Επαναστατών που εκτέλεσαν το συμβόλαιο του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλα αλλά και για  κύκλωμα εκβιαστών.

Μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα για τη δράση συμμορίας εκβιαστών στην οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και μετά την συνομιλία του Παναγιώτη Βλαστού με τον Γ.Δ, όπου καταγράφεται το ενδιαφέρον του Παναγιώτη Βλαστού για το φονικό στην Αγία Νάπα, το tothemaonline.com, δημοσιεύει αποκαλύψεις του ισοβίτη Αναστάσιου Τσεχιλίδη που είχε καταδικαστεί μαζί με τον Μαμαλικόπουλο για το εν λόγω έγκλημα.

Ειδικότερα, o ισοβίτης κάνει λόγο για συγκάλυψη από νονούς της νύχτας και διεφθαρμένους αστυνομικούς, ενώ δηλώνει πρόθυμος ακόμη και σήμερα να συνεργαστεί για την εξιχνίαση του πενταπλού φονικού, αφού όπως καταγγέλλει, οι δύο καταθέσεις που έδωσε στις αρχές, δεν αξιοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία των υπαλλήλων του Φάνου Καλοψιδιώτη, πετάχτηκε σε χωράφι, αφήνοντας υπόνοιες ότι το φονικό όπλο εξαφανίστηκε έπειτα από ενέργειες αστυνομικών.

Υποστηρίζει ότι ο λόγος που δεν αποκάλυψε αρχικά στο δικαστήριο τα ονόματα των ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη, ήταν η προσπάθεια του να διαφυλάξει την ακεραιότητα της μητέρας και αδελφής του στην Ελλάδα, μετά από  απειλές που δέχθηκε για τη ζωή τους. Ο ισοβίτης έδωσε άλλα ονόματα στην κατάθεση του, τα οποία όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν κλήθηκαν ποτέ για ανάκριση από τις αστυνομικές αρχές στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ισοβίτη, η δολοφονία του πατέρα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, τον Ιούνιο του 2014, θα μπορούσε να αποφευχθεί, αφού ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την Αστυνομία για το συμβόλαιο θανάτου κατά της ζωής του 77χρονου Γιάννου Καλοψιδιώτη, η οποία δεν έδρασε για την αποτροπή της εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα ο Τσεχιλίδης, αφήνει υπόνοιες πως τα ίδια άτομα που διευθύνουν τα σκοτεινά κυκλώματα του υποκόσμου, κινούν τα νήματα από τις φυλακές με κινήσεις συγκεκριμένου βαρυποινίτη των φυλακών.

Το επίμαχο μέρος της συνέντευξης 

Πόσα σου έταξαν για το συμβόλαιο θανάτου και πόσα έλαβαν οι συνεργάτες σου;

Δεν πήρα τίποτα. Μόνο μια υπόσχεση ότι σε 6 μήνες που θα ‘παιρνε την επόμενη δόση θα μου έδινε κάποια λεφτά. Αλλά εγώ δεν τα δέχτηκα γιατί τα θεωρούσα ματωμένα. Τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο τον πληρώσανε με δόσεις. Πρώτη φορά είδα επαγγελματία δολοφόνο δοσατζή.

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος δεν αφήνει ποτέ ίχνη πίσω του. Δεν θέλει να τον πιάσουν και δεν κάνει χρήση αλόγιστης και περίσσιας βίας. Αυτό σημαίνει ότι ανέθεσαν την δουλειά σε ένα ερασιτέχνη, μόνο και μόνο επειδή δέχθηκε να πληρωθεί με δόσεις.

Μας είπε ότι πήρε 20,000 ευρώ. Ήμασταν μπροστά όταν μας το ανακοίνωσε και εγώ και ο Αιμίλιος Πάπας, τον οποίο θέλανε βίαια να προσαχθεί ως μάρτυρας.

Και θέλω να ρωτήσω και πάλι την Αστυνομία. Τι είδους μάρτυρας θα ήταν αυτός; Συμμετρικός; Ασύμμετρος; Συναρτημένος; Ασυνάρτητος; Εξ’ αποστάσεως, ή εξ’ οράσεως; Σε ποια βαθμίδα κατηγορίας μαρτύρων θα τον συγκαταλέγανε και ταξινομούσανε;

Η Ελληνική Αστυνομία με ενημέρωσε, η οποία γνώριζε περισσότερα από ότι γνώριζα εγώ ο ίδιος, δεν ξέρω που τα έμαθε, ότι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος πήρε 35,000 ευρώ προκαταβολή.

(…)

Ποια ήταν τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης;

Υπάρχουν προστριβές μεταξύ της ομάδας του Καλοψιδιώτη και της ομάδας @@.

Ποια η σχέση σου με τον Μαμαλικόπουλο σήμερα; Έχετε επαφή στις φυλακές;

Ουδεμία σχέση. Καμία σχέση.

Έχει επαφή με άτομα της νύχτας, ή με άτομα που κατέχουν αξιώματα εντός και εκτός φυλακών;

Βεβαίως. Με τα ίδια μου τα μάτια και με τα αυτιά, όταν μπήκαμε στο κατώφλι των φυλακών, άρχισαν να τον επευφημούν, να τον επαινούν, να τον εγκωμιάζουν, να του πλέκουν το εγκώμιο «και μπράβο και ουάου και είσαι και ο πρώτος.»

Είδα ακόμη να του φέρνουνε τσιγάρα σακούλες μπροστά στα μάτια μου, χωρίς να έχει λεφτά για καντίνα. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε με συστάσεις και ήταν συστημένος.

Έχεις δεχθεί απειλές, το διάστημα αυτό που βρίσκεσαι στις  φυλακές;

Ναι. Έχει δεχθεί απειλή η οικογένειά μου. Πριν από δύο μήνες δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα και ήταν μάρτυρας η αδελφή μου.

Ποια η σχέση σου με το χώρο των αντιεξουσιαστών στην Ελλάδα;

Δεν είμαι αντιεξουσιαστής. Σιτουσιασιονιστής είμαι.

Γνωρίζεις τις κινήσεις τους και τις τοποθεσίες στις οποίες κρύβεται ο οπλισμός τους;

Όχι, όχι, όχι και να ήξερα με καμία Παναγία δεν θα το έλεγα.

Γνωρίζεις πιθανούς επόμενος στόχους;

Δεν απαντώ.

Ήδη έδωσες κάποιες πληροφορίες για γιάφκες αντιεξουσιαστών, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα.

Αυτό ήταν επειδή ήρθε η αντιτρομοκρατική και ενδιαφέρθηκε για το πρόσωπο του Μαμαλικόπουλου. Όχι για κανένα άλλο αντιεξουσιαστή.

Γνωρίζεις ποια μέλη της Σέχτας Επαναστατών εκτέλεσαν το συμβόλαιο του Γκιόλα στην Ελλάδα;

Δεν απαντώ.

Θα μπορούσες να παράσχεις στοιχεία που θα υποβοηθούσαν στη σύλληψη τους;

Δεν απαντώ.


σχετικα αρθρα