current views are: 3

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:02

Επ΄ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων – Συνάντηση Κοντονή με Τσίπρα

Την επ΄ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και με εκπρόσωπο της ΕΠΟ. 

Δημοσίευση 13:02’
αρθρο-newpost

Την επ΄ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και με εκπρόσωπο της ΕΠΟ. 

Την επ΄ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο της Football League, Σταύρο Καλογιάννη και τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη.

Τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και για τη μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.

O υφυπουργός Αθλητισμού είχε νωρίτερα το πρωί συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του και πήρε την έγκριση για να προχωρήσει στη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Ο κ. Κοντονής συναντάται αυτή την ώρα τον πρωθυπουργό (προηγήθηκε συνάντηση με το προεδρείο του ΠΣΑΠ) και στη συνέχεια θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις.

«Ζητήσαμε από τον υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Θα γίνει και νέα συνάντηση, αφού τα όσα συζητήσαμε θα πάνε στα διοικητικά συμβούλια της Σούπερ Λίγκας και της Football League», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιώργος Μποροβήλος και συνέχισε: «Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Δεν μίλησε για άμεση εφαρμογή, αλλά για θέματα που είναι να δρομολογηθούν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς από πλευράς χρόνου… πνιγόμαστε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την Τρίτη, αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι, ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή».

Ο κ. Καλογιάννης, ανέφερε: «Καταθέσαμε τις θέσεις μας για τη Football League και μας μετέφερε ότι έχει διάθεση να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, όταν κρίνει ότι μερικά πράγματα θα αλλάξουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, αλλά με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μας είπε για πόσο καιρό θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Μίλησε για επ’ αόριστον διακοπή. Εμείς θα κάνουμε ένα συμβούλιο για να βρούμε μία λύση στο θέμα των συνδέσμων, αν κι εμείς στη Football League δεν έχουμε πολλούς. Οι δικές μας ημερομηνίες είναι περιορισμένες, γιατί έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ και θα αναγκαστούμε να παίζουμε ως τον Ιούλιο…».

Αυστηροποίηση των ποινών προανήγγειλε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης: «Μας κάλεσε ο υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. Ο υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν».


σχετικα αρθρα