current views are: 35

2 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση14:29

Ποια είναι η Αγγελική Σπυροπούλου – Ο ρόλος της στους Πυρήνες (Βίντεο και φωτό)

Μεγάλη επιτυχία για την Αντιτρομοκρατική η σύλληψη της επί τρεις μήνες καταζητούμενης συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού και συνδετικός κρίκος των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Δημοσίευση 14:29’
αρθρο-newpost

Μεγάλη επιτυχία για την Αντιτρομοκρατική η σύλληψη της επί τρεις μήνες καταζητούμενης συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού και συνδετικός κρίκος των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την Αντιτρομοκρατική η σύλληψη της επί τρεις μήνες καταζητούμενης συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού και συνδετικός κρίκος των έγκλειστων Πυρήνων της Φωτιάς. H Αγγελική αυτή την ώρα απολογείται στον Εισαγγελέα, ενώ την Τετάρτη θα απολογηθούν οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου και η σύζυγος του Γεράσιμου.

Η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου φέρεται να είχε σπουδαίο ρόλο στον σχεδιασμό για την απελευθέρωση των Πυρήνων και μεταξύ άλλων είχε καταφέρει να εξασφαλίσει οπλισμό απαραίτητο για το σχέδιο «Γοργοπόταμος». 

Η Αγγελική εντοπίστηκε σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στη Σαλαμίνα, το οποίο μάλιστα όπως έγινε γνωστό φυλασσόταν από αρκετά σκυλιά. Η περιοχή ήταν ιδιαίτερα απομακρυσμένη και το σπίτι απομονωμένο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγγελική βρέθηκε στη Σαλαμίνα μόλις για λίγες μέρες αφού το προηγούμενο διάστημα είχε μετακινηθεί σε άλλα κρησφύγετα, όπως το σπίτι του… Ιάσωνα και το διαμέρισμα στου Γκύζη.

Στο σπίτι έμενε η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου, που είναι κρατούμενοι για συμμετοχή στους Πυρήνες. Η Αγγελική ήταν μαζί με την 26χρονη σύζυγο του Τσάκαλου με την οποία φαίνεται ότι ήταν φίλες. 

Με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία συνελήφθησαν τόσο η 60χρονη μητέρα των έγκλειστων αδερφών Τσάκαλου όσο και μια 26χρονη φίλη και σύζυγος του Τσάκαλου που ήταν μαζί στο σπίτι- κρυσφήγετο. 

Για την ΕΛ.ΑΣ. έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η Αγγελική είχε στενές επαφές με συγγενικά και φιλικά των Πυρήνων που βρίσκονται εντός φυλακής.

Οι… μεταμφιέσεις

Από τις 3 Ιανουαρίου, όταν συνελήφθη στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός, η Αγγελική αποτέλεσε πρόσωπο- κλειδί για την Αστυνομία. Άρχισε το ανθρωποκυνηγητό με συνεχείς έρευνες επί τρεις μήνες, εντοπισμό κρησφύγετων, στοιχείων για τα σχέδια Ξηρού και Πυρήνων αλλά και άλλων πολλών προσώπων που σιγά σιγά ένωσαν το παζλ της Αντιτρομοκρατικής.

Να σημειωθεί ότι η Αγγελική Σπυροπούλου ήταν εκείνη που απεικονιζόταν στην πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου με όνομα Ελένη Μελάνη. Η φωτογραφία σε εκείνη την ταυτότητα την εμφάνιζε με σκούρα μαλλιά μέχρι τους ώμους και κοκάλινα γυαλιά. Στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. την εντόπισε σε βίντεο στα ΚΤΕΛ Λουτρακίου με μακριά ξανθά μαλλιά. Η νεαρή κοπέλα μεταμφιεζόταν συχνά, γνώριζε καλά πως να κρύβεται από τις Αρχές και ταυτόχρονα είχε αναπτύξει ηγετικές ικανότητες στον εκτός φυλακής σχεδιασμό των Πυρήνων με… όχημα τον Ξηρό για όσο τους φάνηκε χρήσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πυρήνες σε κωδικοποιημένες σημειώσεις εμφανίζονταν να θέλουν να απολύσουν, δηλαδή να βγάλουν από την μέση τον Χριστόδουλο Ξηρό, καθώς τον θεωρούσαν άχρηστο και προδότη και η Αγγελική, όπως έλεγε, δεν άντεχε άλλο την συνεργασία μαζί του.

Αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της και χωρίς γυαλιά. Η Αγγελική Σπυροπούλου γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1992 στο Αίγιο.


Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση ανέτρεψαν την εικόνα πως η Αγγελική ήταν η έμπιστη του Ξηρού. Ήταν το πρόσωπο που είχαν εμπιστευτεί δίπλα του οι Πυρήνες, με στόχο να φέρει ο Ξηρός σε πέρας το σχέδιο «Γοργοπόταμος», την ανατίναξη της μάντρας των φυλακών Κορυδαλλού ώστε να αποδράσουν τα μέλη των Πυρήνων που κρατούνταν εκεί.

Από την ημέρα που ο Ξηρός συνελήφθη στην Ανάβυσσο, η Αγγελική εξαφανίστηκε από… προσώπου γης.
 

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Η Αντιτρομοκρατική έπειτα από πολύμηνες έρευνες και πληροφορίες την εντόπισε σε επιχείρηση στα Περιστέρια Σαλαμίνας, σε σπιτί που παρακολουθούσαν οι αρχές. Το σπίτι ανήκει στη μητέρα έγκλειστου για τους Πυρήνες, ενώ η Αγγελική κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένη με καστανά πλέον μαλλιά και με πλαστά στοιχεία και άλλη ταυτότητα με το όνομα Εύη Στατίδη.

Η Αγγελική ήταν καταζητούμενη για θέματα τρομοκρατίας και φέρεται ως εγκέφαλος στην επιχείρηση Γοργοπόταμος στις φυλακές Κορυδαλλού σχεδίαζαν χτύπημα με σκοπό την απελευθέρωση των Πυρήνων. Οι αρχές ήταν πολύ κοντά στον εντοπισμό της τις τελευταίες ώρες αφού μόλις χτες συνέλαβαν την 36χρονη διαμεσολαβήτρια που είχε δοσοληψίες με την Αγγελική, ενώ κομβικής σημασίας για τις έρευνες ήταν ο εντοπισμός του «Ιάσωνα».


σχετικα αρθρα