ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για την Πέμπτη έλαβε η Αγγελική του Ξηρού - Ο ρόλος της στους «Πυρήνες»

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2015, 21:17 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2015, 21:01
Προθεσμία για την Πέμπτη έλαβε η Αγγελική του Ξηρού - Ο ρόλος της στους «Πυρήνες»
Facebook Twitter Whatsapp

Προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη έλαβε από τον ανακριτή η Αγγελική Σπυροπούλου, ενώ αύριο θα απολογηθούν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη έλαβε από τον ανακριτή η Αγγελική Σπυροπούλου, ενώ αύριο θα απολογηθούν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνουν μέχρι να απολογηθούν. 

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου φέρεται να είχε σπουδαίο ρόλο στον σχεδιασμό για την απελευθέρωση των Πυρήνων και μεταξύ άλλων είχε καταφέρει να εξασφαλίσει οπλισμό απαραίτητο για το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Η Αγγελική εντοπίστηκε σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στη Σαλαμίνα, το οποίο μάλιστα όπως έγινε γνωστό φυλασσόταν από αρκετά σκυλιά. Η περιοχή ήταν ιδιαίτερα απομακρυσμένη και το σπίτι απομονωμένο.

Η ίδια φέρεται να είχε νοικιάσει και το σπίτι γιάφκα στο Λουτράκι, με πλαστή ταυτότητα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών. Από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει επίσης ότι επισκεπτόταν συχνά και το κρησφύγετο του Ξηρού στην Ανάβυσσο, παρότι φέρεται να μην το ήθελε, αφού από τις συνομιλίες της με τα μέλη των Πυρήνων φαίνεται ότι σχεδίαζαν να τον «βγάλουν από τη μέση».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγγελική βρέθηκε στη Σαλαμίνα μόλις για λίγες μέρες αφού το προηγούμενο διάστημα είχε μετακινηθεί σε άλλα κρησφύγετα, όπως το σπίτι του... Ιάσωνα και το διαμέρισμα στου Γκύζη.

Εν τω μεταξύ, από ένα κωδικοποιημένο μήνυμα έγκλειστου ηγετικού μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» προς τον 39χρονο συλληφθέντα προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ότι εάν είχε εκραγεί το παγιδευμένο δέμα στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας την ευθύνη της επίθεσης θα αναλάμβανε η «Σέχτα Επαναστατών». Η βομβιστική επίθεση απέτυχε και την ευθύνη ανέλαβε τελικά η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Παράλληλα, μια ομάδα 30 αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής κατάφερε, μετά από ένα μήνα, σπάσει κωδικούς που περιέχονται σε 1.000 σελίδες με κωδικοποιημένα μηνύματα.

Συγκεκριμένα, το πιστόλι είχε τον κωδικό 776/2/15, ο δυναμίτης τον κωδικό 258/2/6, ο πυροκροτητής τον κωδικό 30/40827/118/1/8 και τα κιλά τον κωδικό 15-20489-1-8.