ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του Χρ. Παπουτσή με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τους μετανάστες

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2011, 20:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση του Χρ. Παπουτσή με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τους μετανάστες
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιώργο Κάτσινο και τον βουλευτή του νομού Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Κατσούρα,για το θέμα των μεταναστών, που κατακλύζουν την πόλη κατά την μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιώργο Κάτσινο και τον βουλευτή του νομού Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Κατσούρα,για το θέμα των μεταναστών, που κατακλύζουν την πόλη κατά την μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Χρήστος Παπουτσής διαβεβαίωσε για την ενίσχυση της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, όπως και για συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνση από την Ηγουμενίτσα των παράνομων μεταναστών.

Πρόσθεσε δε ότι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι προσπάθειες για εξεύρεση χώρων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών.

Να σημειωθεί ότι έχει πάντως μειωθεί η ένταση, που επικράτησε την Τρίτη κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων της Ηγουμενίτσας, που ζήτησαν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Τα επεισόδια της Τρίτης είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας νεαρός από την Ηγουμενίτσα και ένας αστυνομικός, από πέτρες στο πρόσωπο και το πόδι.

Η έντονη διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων οφείλεται στο ότι η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών χωρίς χαρτιά κατά τη γνώμη τους ακυρώνει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη του τόπου τους, καταργώντας στην πράξη τα οφέλη από τη λειτουργία των μεγάλων έργων, όπως είναι η Εγνατία και το Λιμάνι.