ΕΛΛΑΔΑ

«Να ληφθούν πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης»

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2011, 17:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Να ληφθούν πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης»
Facebook Twitter Whatsapp
Στην ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες και να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των κοινωνικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης, αναφέρθηκε σήμερα ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, μιλώντας σε σχετικό συνέδριο που διεξήχθη στην Αθήνα, υπό την ευθύνη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.
Στην ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες και να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των κοινωνικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης, αναφέρθηκε σήμερα ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, μιλώντας σε σχετικό συνέδριο που διεξήχθη στην Αθήνα, υπό την ευθύνη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Ο Συνήγορος του Παιδιού τόνισε ότι, παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός, να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των κοινωνικών υπηρεσιών που υπάγονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι οποίες μπορούν να έχουν σημαντική συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Επισήμανε μάλιστα ότι «οι κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να ενισχύουν τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς στην αναγνώριση και πρώτη αντιμετώπιση του φαινομένου, να πλαισιώνουν το έργο των εισαγγελικών αρχών με τη διεξαγωγή ερευνών, να υποστηρίζουν τις οικογένειες και τα ίδια τα παιδιά και να συμβάλλουν στην επιλογή και υποστήριξη ανάδοχων γονέων, για τις περιπτώσεις που κάποια παιδιά χρειάζεται να απομακρυνθούν από τις οικογένειές τους και να τοποθετηθούν για ένα χρονικό διάστημα σε ανάδοχη φροντίδα».

Ο κ. Μόσχος σημείωσε ότι «δυστυχώς, κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του ''Καλλικράτη'', στο πεδίο της οργάνωσης των κοινωνικών υπηρεσιών παρατηρείται σύγχυση και σε σημαντικό βαθμό αποποίηση ευθυνών από τις Περιφέρειες και τους Δήμους για τις παραπάνω αρμοδιότητες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr