ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρούν στην κατάργηση του «Παράκτιου Μετώπου» οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2015, 17:13 / Ανανεώθηκε 13 Μαρτίου 2015, 17:13
Αντιδρούν στην κατάργηση του «Παράκτιου Μετώπου» οι εργαζόμενοι
Facebook Twitter Whatsapp

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» για την κατάργηση της εταιρείας από την κυβέρνηση τονίζοντας ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, αφού μένουν στον δρόμο 30 περίπου άτομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» για την κατάργηση της εταιρείας από την κυβέρνηση τονίζοντας ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, αφού μένουν στον δρόμο 30 περίπου άτομα.

«Στο σχέδιο νόμου με τίτλο "ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", που τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι την 16/3/2015, προβλέπεται στο άρθρο 24 παρ. 1α και β η κατάργηση και θέση σε εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ", που συστάθηκε με το άρθρο 16 του ν 4146/2013» αναφέρουν σε νακοίνωσή τους και σημειώνουν:

Κατά τη γνώμη μας, η εν λόγω πρωτοβουλία είναι σε λάθος κατεύθυνση, αφού μόλις δύο χρόνια μετά την σύσταση της εταιρίας, με την οποία δρομολογήθηκε, για πρώτη φορά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, ο σχεδιασμός και η ενιαία αξιοποίηση της περιοχής από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο, αποφασίζεται ξαφνικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, ενημέρωση και συζήτηση, με έναν νόμο και ένα άρθρο και με όρους που θυμίζουν "το μαύρο στην ΕΡΤ", η κατάργηση του φορέα μας, κατάργηση η οποία, πέραν των άλλων συνεπειών, αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με ανοικτό διαφανή διαγωνισμό την 2-5-2014.

Οι εργαζόμενοι προσθέτουν ότι «τούτο μάλιστα συμβαίνει, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και την ώρα που επαναπροσλαμβάνονται εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αναβιώνουν και επανασυστήνονται  καταργηθέντες προηγούμενα φορείς ή μεταφέρεται το προσωπικό συναφών εταιριών στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως το ανωτέρω άρθρο προβλέπει σχετικά. Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική τόσο για την ελληνική οικονομία, αφού θα χαθούν έσοδα που διασφαλίζονταν από τη λειτουργία της εταιρίας, όσο και για τον εθνικό στόχο μείωσης της ανεργίας, αφού, χωρίς οποιαδήποτε μέριμνα ή πρόνοια, μένουν στον δρόμο 30 περίπου εργαζόμενοι (μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι και διοικητικοί υπάλληλοι), νέοι και αξιόλογοι άνθρωποι με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Το δικαίωμα στην εργασία και η κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας και προυπόθεση ανασυγκρότησης της χώρας και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκείται με όρους ισονομίας και αίσθησης δικαίου».  

Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση «να επανεξετάσει την πρωτοβουλία της και ζητούμε από τον αρμόδιο εποπτεύοντα την εταιρία μας υπουργό συνάντηση με αντιπροσωπεία μας. Τέλος καλούμε τους εργαζομένους στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συμπαράσταση και συμπαράταξη».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την κατάργηση της εταιρείας, με μεταφορά του «Παράκτιου Μετώπου» στο ΤΑΙΠΕΔ, για πώληση.