current views are: 3

15 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση07:23

Δολοφονία ή αυτοκτονία, τα ενδεχόμενα στην υπόθεση Γιακουμάκη (φωτό)

Το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε κοντά στην λίμνη των Ιωαννίνων νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Δημοσίευση 07:23’
αρθρο-newpost

Το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε κοντά στην λίμνη των Ιωαννίνων νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου-Αναστασία Γαλάνη

Όλα ανοικτά παραμένουν ακόμη στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο επίλογος της οποίας γράφτηκε την Κυριακή το πρωί. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένονται τη Δευτέρα.

Η σορός του άτυχου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής βρέθηκε κοντά σε ποδηλατόδρομο στις όχθες της Παμβώτιδας νωρίς το πρωί της Κυριακής, τυχαία, από νεαρό ζευγάρι που περνούσε από την περιοχή.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζονται δύο πιθανά ενδεχόμενα, αυτό της δολοφονίας και αυτό της αυτοκτονίας.

Ωστόσο, το μαχαίρι τύπου σουγιά που βρέθηκε λίγα μέτρα από το πτώμα του άτυχου φοιτητή οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αυτοκτονία. Πληροφορίες αναφέρουν πως το μαχαίρι βρέθηκε αριστερά του, ενώ στον καρπό του δεξιού του χεριού έφερε σημάδια. Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, η σορός του φοιτητή φέρει αλλοιώσεις από δαγκώματα σκύλων

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, έως ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος από το μεσημέρι της Κυριακής εξετάζει το άψυχο σώμα του φοιτητή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

«Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τη Δευτέρα, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη», δήλωσε ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. 

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε το πτώμα, το προηγούμενο διάστημα είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά από αστυνομικούς και εθελοντές. Εντούτοις, λόγω του ότι το σημείο είναι πολύ δύσβατο, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάτι.

Όπως είπε στο newpost ο συνεργάτης του ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, Φώντας Βρόσγος, οι συγγενείς του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη αναγνώρισαν τον αγνοούμενο φοιτητή στο πτώμα του νεαρού άνδρα.Τα στοιχεία που παραπέμπουν στον 20χρονο είναι κυρίως ο ρουχισμός. καθώς το πτώμα έχει υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις και είναι δύσκολο να αναγνωριστεί. Ο νεαρός άνδρας φοράει μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, σήμα που έφερε η μπλούζα του Βαγγέλη Γιακουμάκη όταν εξαφανίστηκε.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δήλωσε συγκλονισμένος ο Γιώργος Βιβιαδάκης, θείος του Βαγγέλη, ο οποίος κλήθηκε από την αστυνομία να αναγνωρίσει τον ανιψιό του.

Όπως είπε, η οικογένεια πίστευε πως το παιδί μπορεί να είναι στη ζωή, καθώς «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Το ιστορικό της εξαφάνισης 

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Οι συγγενείς του από το Ρέθυμνο αλλά και μαρτυρίες από τα Ιωάννινα ανέφεραν ότι ο 20χρονος είχε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας από συμφοιτητές του που διέμεναν, όπως και εκείνος, στη Φοιτητική Εστία της Σχολής.

Για το θέμα διενεργήθηκε Διοικητική Έρευνα από τον  ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στον οποίο ανήκει η σχολή. Το πόρισμα της έρευνας επιβεβαίωσε ότι ο 20χρονος είχε επανειλλημμένα πέσει θύμα σωματικής και ψυχολογικής βίας ενώ η διοίκηση του Οργανισμού ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του διευθυντή της Σχολής.

Μάλιστα, το πόρισμα που προέκυψε από τη Διοικητική Έρευνα έκανε λόγο και για παρεμβάσεις πολιτικών, χωρίς να διευκρινίζεται αν παρενέβησαν για το θέμα αυτό.

Οργή και θρήνος σε Facebook και Twitter

Με μηνύματα γεμάτα οργή και θρήνο έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Εκατοντάδες άνθρωποι εκφράζουν μέσω Facebook και Twitter τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του άτυχου φοιτητή.

Το τελευταίο μήνυμα που έχει αναρτηθεί στη σελίδα «Βοηθήστε να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» είναι:

Την ίδια ώρα, στο Twitter το hashtag  #Vaggelisgiakoumakis έχει γίνει από σήμερα το πρωί το πιο δημοφιλές.

 


σχετικα αρθρα