current views are: 1

2 Απριλίου 2015
Δημοσίευση13:15

Πώς απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη – Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το  ψυχιατρικό κατάστημα. 

Δημοσίευση 13:15’
αρθρο-newpost

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το  ψυχιατρικό κατάστημα. 

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατείτο. Από την έρευνα προέκυψε ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού πήρε μαζί της όλα τα προσωπικά της αντικείμενα και το κινητό της τηλέφωνο, ενώ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ πραγματοποιεί έρευνες στο όρος Αιγάλεω. 

Οι Αρχές βλέπουν οργανωμένο σχέδιο απόδρασης και στρέφουν τις έρευνές τυς στους υπεύθυνους για τη φύλαξή της. Τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν σήμερα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου. Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.

Ο προιστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος μετέβη στο Δρομοκαΐτειο και πραγματοποίησε αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσει αν η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε μόνη της ή με τη βοήθεια συνεργού. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι κάμερες ασφαλείας του ψυχιατρείου, ενώ διατάχθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κυρίας Σταμάτη. 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που ανέφεραν ότι το παιδί της Βίκυς Σταμάτη αγνοείται δεν επιβεβαιώνονται από την οικογένεια της συζύγου του πρώην υπουργού. Η μητέρα της κυρίας Σταμάτη υποστηρίζει ότι δεν ίσχυει τίποτα τέτοιο και ότι το παιδί βρίσκεται μαζί τους στο σπίτι τους στο χωριό Ζέλι της Φθιώτιδας.                                                                                                          

Η κ. Σταμάτη διέφυγε από την μπαλκονόπορτα του ισόγειου δωματίου που νοσηλευόταν ξεκλειδώνοντας το λουκέτο που υπήρχε στο κάγκελο, είτε μόνη της είτε με τη βοήθεια συνεργών.

Οι εξωτερικοί φρουροί υποστηρίζουν ότι την ευθύνη για το κλείσιμο του ρολού και του λουκέτου στο κάγκελο της μπαλκονόπορτας την έχουν οι νοσηλευτές. Οι δυο φρουροί της βάρδιας άνοιξαν την πόρτα του δωματίου στις 1:50 το πρωί για να δουν αν ήταν μέσα η νοσηλευόμενη κρατούμενη, αλλά στη συνέχεια, έως τις 6:00 το πρωί, δεν ξανάνοιξαν την πόρτα η οποία δεν έχει παραθυράκι.

Άκης: Βίκυ, γύρνα στη φροντίδα των γιατρών

Έκκληση στη σύζυγό του να γυρίσει πίσω απηύθυνε ο έγκλειστος πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος. Σε επιστολήγ του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού παρακαλεί τη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στη φροντίδα των γιατρών, επιρρίπτει ευθύνες σε όσους την οδήγησαν στη σημερινή ψυχική κατάσταση και τονίζει ότι η απόδραση δεν είναι ο τρόπος για να έλθει κοντά με τον 8χρονο υιό τους και την οικογένειά της. 

B I K Υ…!

Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν.

ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου- Σταμάτη.

Άκης Τσοχατζόπουλος

Υπενθυμίζεται, ότι στο γράμμα που άφησε στο δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου η κ. Σταμάτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της».

Οι αρχές, έχουν επικοινωνήσει και με τον αδερφό της, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα.


σχετικα αρθρα