current views are: 1

6 Απριλίου 2015
Δημοσίευση10:57

Μεγάλη εβδομάδα σαν Χριστούγεννα… και Πάσχα ανοιξιάτικο

Με βαρυχειμωνιά θα περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα με το σκηνικό του καιρού να αρχίσει να φτιάχνει από το Μεγάλο Σάββατο. 

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Με βαρυχειμωνιά θα περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα με το σκηνικό του καιρού να αρχίσει να φτιάχνει από το Μεγάλο Σάββατο. 

Με βαρυχειμωνιά θα περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα με το σκηνικό του καιρού να αρχίσει να φτιάχνει από το Μεγάλο Σάββατο. 

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος ενώ κατά περιόδους θα υπάρχουν αυξημένες τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. 

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και βαθμιαία στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και από τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς από το βράδυ 8 με 9 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογημ μεταβολή. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. 

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο ενώ την Κυριακή του Πάσχα  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


σχετικα αρθρα