ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Φωτίου με αυστριακούς συνδικαλιστές

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2015, 17:37 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2015, 17:42
Συνάντηση Φωτίου με αυστριακούς συνδικαλιστές
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της Αυστριακής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστών (OGB) είχε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της Αυστριακής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστών (OGB) είχε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
 
Η αντιπροσωπεία της OGB ενημέρωσε την κ. Φωτίου για την ταυτότητα και τις δράσεις της συνομοσπονδίας, η οποία αποτελείται από 7 συνδικάτα: ιδιωτικών υπαλλήλων, δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ταχυδρομείου και τηλεπικοινωνιών, υπαλλήλων τοπικής αυτοδιοίκησης, εργατών οικοδομών, εργατών στις βιομηχανίες και εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας που απαριθμεί 1,2 εκατ. μέλη τόνισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η συνομοσπονδία στη διαμόρφωση νομοσχεδίων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις.
 
Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να ενημερωθούν για τις πρώτες ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο και να εντοπίσουν σημεία επαφής, ώστε να εκφράσουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες σε αλληλεπίδραση είτε με δίκτυα δομών, είτε με το Υπουργείο.
 
Η αναπληρώτρια υπουργός από την πλευρά της παρείχε πλήρη ενημέρωση στην Αυστριακή Συνομοσπονδία για τους τομείς με τους οποίους ασχολείται το υπουργείο, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα και τα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης και το νομοσχέδιο 4320/2015 για την αντιμετώπιση της, που συμβολικά ήταν και το πρώτο αυτής της κυβέρνησης.

Επίσης, η κ. Φωτίου υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης στην Ελληνική κοινωνία και της πολιτικής δουλειάς που μπορεί να επιτελέσει η OGB στα συνδικάτα και κατ’ επέκταση στην αυστριακή κοινωνία.
 
Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι η αναγνώριση της ανθρωπιστικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ουσιαστικά η αναγνώριση ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία και ότι το χρέος χρησιμοποιήθηκε σαν μοχλός για την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στον Μεσαίωνα.

Τέλος, επεσήμανε ότι αν επικρατήσει ο νεοφιλελευθερισμός, τότε οι εργαζόμενοι όλης της Ευρώπης κινδυνεύουν να βιώσουν όσα βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr