current views are: 2

14 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:50

Παρουσία του ΠτΔ η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της φλόγας.

Δημοσίευση 11:50’
αρθρο-newpost

Στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της φλόγας.

Στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 14ους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, που θα λάβουν χώρα στο Λος Άντζελες το διάστημα 25 Ιουλίου-2 Αυγούστου. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: 

Η ιερή φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ανάβει σε λίγο ξανά στην αρχέγονη κοιτίδα της, την Ελλάδα. Αυτή τη φορά στον εμβληματικό χώρο της Πνύκας, για να ταξιδέψει ως το Λος Άντζελες, προκειμένου να φωτίσει τα Special Olympics του 2015. 

Το βήμα τούτο παρέχει την ευκαιρία να καταδειχθεί μ’ ενάργεια ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα συνιστά κορυφαία πτυχή του Ελληνικού Πνεύματος και της μετέπειτα συγκλονιστικής πορείας του ως τις μέρες μας, μεσ’ από την αντίστοιχη πορεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Κατά συνέπεια το Ολυμπιακό Πνεύμα διατρέχει, ίδιο και απαράλλακτο, κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και, άρα, κάθε μορφή ολυμπιακής άμιλλας.

Το Ολυμπιακό Πνεύμα, μ’ όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ουσία του, αναδύεται ατόφιο και μεσ’ από την διοργάνωση των Special Olympics. Νέοι συνάνθρωποί μας, απ’ όλο τον πλανήτη, με ιδιαίτερες δεξιότητες που οφείλουμε ν’ αναδεικνύουμε, στέλνουν συλλογικά, μεταξύ άλλων, το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και της Ειρήνης. 

Και μάλιστα στην καρδιά μιας πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι καταλυτικές συνέπειες της οποίας φέρνουν, δυστυχώς, στο φως άκρως ανησυχητικά ρήγματα στις αντηρίδες του Ανθρωπισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και, μοιραίως, αυτού τούτου του κοινωνικού κράτους. Εύχομαι το μήνυμα αυτό των Special Olympics του Λος Άντζελες να γίνει μια φλόγα –μ’ αφετηρία την φλόγα που ανάβει σε λίγο στην Πνύκα- η οποία θ’ αρχίσει να διαλύει την καταχνιά των χαλεπών καιρών που βιώνουμε σήμερα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η στήριξη της δικής σας προσπάθειας αναβαθμίζει την ανθρωπιά, τον πολιτισμό, είναι απόλυτη υποχρέωση προς τον εαυτό μας. Στη ζωή τελικά υπάρχουν αξίες που δεν μετριούνται με το χρήμα. Αυτή η προσπάθεια αποκτά ένα θετικό πρόσημο, ένα πανίσχυρο μήνυμα, ένα μήνυμα ανοχής στη διαφορετικότητα».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αθλητής της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Στρατηγόπουλος, ενώ η πρόεδρος του οργανισμού Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, είπε απευθυνόμενοι στους αθλητές ότι «θα μας θυμήσετε ότι η ελπίδα είναι πιο δυνατή από την απόγνωση». Η διευθύνουσα σύμβουλος της διεθνούς επιτροπής Special Olympics, Τζάνετ Φρέτσερ, τόνισε ότι η Φλόγα και οι αγώνες θα βοηθήσουν «να ενωθούμε με ένα πνεύμα αποδοχής και σεβασμού».


σχετικα αρθρα