ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να μας καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2015, 02:01 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2015, 16:36
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να μας καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση
Facebook Twitter Whatsapp

Την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους των δήμων που εργάστηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές και περιφερειακές του 2014, ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους των δήμων που εργάστηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές και περιφερειακές του 2014, ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι το ποσό για τους δημοτικούς υπαλλήλους ήταν δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τις αποζημιώσεις που έλαβαν άλλοι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει καμιά πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που αναμένει την εκλογική αποζημίωση φτάνει τις 30.000. Πολλοί υπάλληλοι δεν μπορούν να λάβουν την αποζημίωση διότι παρακρατούνται αποδοχές τους εξαιτίας χρεών του δήμου στον οποίο εργάζονται. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2015 προβλεπόταν ότι δεν δύνανται να παρακρατούνται αποδοχές εργαζομένων για χρέη του φορέα στον οποίο απασχολούνται, αλλά δεν κυρώθηκε από τη Βουλή έως τις 14 Απριλίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται:

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην δίνεται λύση στην καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης όσων εργάστηκαν το Μάιο του 2014 αλλά να δημιουργείται νέο αδιέξοδο σε όσους εργαζόμενους εργάστηκαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και ο δήμος τους δεν έχει φορολογική ενημερότητα.