ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου, βιβλία και επιδόματα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2015, 15:11 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2015, 15:08
Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου, βιβλία και επιδόματα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Δωρεάν παροχές όπως εισιτήρια θεάτρου και βιβλία θα απολαύσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι και οι ασφαλισμένες του ΟΓΑ, ενώ 1500 πολύτεκνες μητέρες του οργανισμού θα λάβουν χρηματικά βραβεία ως εφάπαξ επίδομα. 

Δωρεάν παροχές όπως εισιτήρια θεάτρου και βιβλία θα απολαύσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι και οι ασφαλισμένες του ΟΓΑ, ενώ 1500 πολύτεκνες μητέρες  του οργανισμού θα λάβουν χρηματικά βραβεία ως εφάπαξ επίδομα. 

Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις που θα εξασφαλίσουν τις παροχές αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, τις δωρεάν παροχές δικαιούται η πλειοψηφία των ασφαλισμένων του οργανισμού.

Ειδικότερα, διακόσιες είκοσι χιλιάδες (220.000) άτομα εκ των οποίων εκατόν ογδόντα χιλιάδες άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία, και σαράντα χιλιάδες άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία με περιεχόμενο συναφές με τις αγροτικές δραστηριότητες τους, τα οποία θα προμηθευτεί και διανείμει στους δικαιούχους ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.

Επίσης, θα υπάρξει πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, το οποίο αφορά χίλια πεντακόσια άτομα

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ανά κατηγορία 

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων σε εκατόν ογδόντα χιλιάδες(180.000) άτομα που θα προμηθευτούν βιβλία απευθείας από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, έτους 2015 είναι: 

  •  Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, ή
  • Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
  • Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
  • Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα. 

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων σε σαράντα χιλιάδες άτομα, τα οποία θα παραλάβουν βιβλία με περιεχόμενο συναφές με τις αγροτικές δραστηριότητες τους από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ είναι:

  •  Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήμεροι ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης καθώς και να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων Αγροτών έτους 2015.
  • Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες είναι :

  •  Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήμερες ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα της παροχής.
  •  Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή να είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2015.
  •  Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι το ύψος του ποσού του χρηματικού βοηθήματος και βραβείου, καθορίζεται με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr