ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βούτση - Χιωτάκη για τη λειτουργία των ΟΤΑ

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2015, 18:10 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2015, 18:10
Συνάντηση Βούτση - Χιωτάκη για τη λειτουργία των ΟΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΟΤΑ Π.Ε.Τ.Α Ν.Χιωτάκη μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΟΤΑ Π.Ε.Τ.Α Νίκο Χιωτάκη μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο υπουργός για τα ζητήματα που αφορούν την εταιρία, της οποίας μέτοχοι είναι και φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ν. Χιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα τα θέματα της εταιρίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:

Α) η ενεργοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπ. Εσωτερικών- Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε.,με στόχο την υποστήριξη ανταποδοτικών έργων ΟΤΑ στους τομείς ενεργειακής αναβάθμισης, ύδρευσης – αποχέτευσης, στερεών αποβλήτων και συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Β) ο ορισμός μελών παρακολούθησης παραδοτέων της σύμβασης «Εκθέσεις για την πορεία υλοποίησης από την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2007-2013».

Παράλληλα, κατέθεσε στον Υπουργό μια σειρά από προτάσεις που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας των Ο.Τ.Α. και την υποστήριξη τους στην υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων.

Από πλευράς του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης μετά την ενημέρωση που έλαβε, εξέφρασε τη βούληση του να στηρίξει την περαιτέρω λειτουργία και ανάπτυξη της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε., προς όφελος της Αυτοδιοίκησης.