ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο οι δραστηριότητες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 17:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο επίκεντρο οι δραστηριότητες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας
Facebook Twitter Whatsapp
Για τις δραστηριότητες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας της το καλοκαίρι στην Πνύκα, παρουσία του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος.
Για τις δραστηριότητες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας της το καλοκαίρι στην Πνύκα, παρουσία του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος. Ο Ισ. Κούβελος αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας, επισημαίνοντας ότι "το φαινόμενο της βίας καταπολεμάται μόνο με την εκπαίδευση" και έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο, το οποίο, αν και αναγνωρίζεται διεθνώς, στην Ελλάδα παραμένει άγνωστο.

Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει κι η Εθνική Ακαδημία, η οποία στηρίζεται στη βοήθεια ιδιωτικού φορέα, καθώς, όπως είπε, «το κράτος δεν έχει σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αλλά το παλεύουμε».

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κούβελος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει με την παρουσία του την εορταστική εκδήλωση της Πνύκας.