current views are: 6

12 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση14:51

Αποβιβάστηκαν τελικά οι 117 μετανάστες στο Κατάκολο

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 117 παράτυπων μεταναστών από το κρουαζιερόπλοιο «Island Princess», στο λιμάνι του Κατακόλου.

Δημοσίευση 14:51’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 117 παράτυπων μεταναστών από το κρουαζιερόπλοιο «Island Princess», στο λιμάνι του Κατακόλου.

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 117 παράτυπων μεταναστών από το κρουαζιερόπλοιο «Island Princess», στο λιμάνι του Κατακόλου, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες το βράδυ σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, από το λιμάνι της Ζακύνθου.

Η αποβίβαση των μεταναστών καθυστέρησε, καθώς αρκετοί αρνούνταν να φύγουν από το πλοίο.

Στην λιμενική ζώνη, οι αρχές της Ηλείας είχαν οργανώσει την υποδοχή των μεταναστών, ώστε να τους παρασχεθούν φαγητό και νερό και παράλληλα να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, σε όσους πιθανόν την χρειάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης των μεταναστών, ενώ ο δήμος Πύργου θα αναλάβει την στέγασή τους, σε κλειστό γήπεδο της πόλης.

Επίσης, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και την συνδρομή του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, του Ερυθρού Σταυρού και άλλων εθελοντικών οργανώσεων θα ξεκινήσει η διαδικασία της φροντίδας των μεταναστών, για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ταυτότητα των μεταναστών, αλλά ούτε έχει διευκρινιστεί, το αν υπάρχουν μεταξύ τους παιδιά.

 

σχετικα αρθρα