ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το «χακάρισμα» Βαρουφάκη

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2015, 19:55 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2015, 23:21
Εισαγγελική παρέμβαση για το «χακάρισμα» Βαρουφάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπαίνει το πληροφοριακό σύστημα της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπαίνει το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο σύστημα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για το «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Η έρευνα έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε σχέδιο παραβίασης του software που περιέχει τα ΑΦΜ και τα υπό αυτό στοιχεία των φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τυχόν εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο αποκαλούμενο «plan B» του κ. Βαρουφάκη έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη να διενεργήσει τη σχετική έρευνα.

Η Εισαγγελία, παρόλο που η ίδια υπόθεση διερευνάται και στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά από εντολή της Γ.Γ Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από η διεύθυνση του ηλεκτρονικού εγκλήματος γιατί αφενός μπορεί να την ολοκληρώσει πιο γρήγορα και αφετέρου γιατί θέλει να έχει στα χέρια της δύο πραγματογνωμοσύνες από διαφορετικά όργανα.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι πρώτοι μάρτυρες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε μετά από μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι οποίοι θα προέρχονται αρχικά από τον πολιτικό χώρο.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr