ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 22χρονου μέλους σπείρας ληστών (φωτό)

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2015, 15:23 / Ανανεώθηκε 27 Αυγούστου 2015, 15:28
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 22χρονου μέλους σπείρας ληστών (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 22χρονου αθίγγανου, μέλους εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο οποίος συνελήφθη στις 22-8-2015 στα Μέγαρα, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του. 

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. λατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, και τις φωτογραφίες 22χρονου αθίγγανου, μέλους εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο οποίος συνελήφθη στις 22-8-2015 στα Μέγαρα, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

ΧΡΙΣΤΑΚΗ Λαυρέντιο, του Ιωάννη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1993 στην Κόρινθο Κορινθίας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατά μόνας και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία και κατά μόνας, κατά συρροή, τελεσθείσας από περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 25-2-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση, την διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης – συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων καθώς και προς ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.