ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: «Δική μου ιδέα η επίσχεση», λέει ο τέως CEO της AirFastTickets

της Ντίας Μούλου - Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2015, 16:25 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2015, 17:35
Αποκλειστικό: «Δική μου ιδέα η επίσχεση», λέει ο τέως CEO της AirFastTickets
Facebook Twitter Whatsapp

«Δική μου ιδέα ήταν η επίσχεση εργασίας», δηλώνει ο τέως CEO (διευθύνων σύμβουλος) της AirFastTickets, εξηγώντας πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η εταιρεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δική μου ιδέα ήταν η επίσχεση εργασίας», δηλώνει ο τέως CEO (διευθύνων σύμβουλος) της AirFastTickets, εξηγώντας πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η εταιρεία.

Μιλώντας στο newpost.gr, ο Νίκος Κοκλώνης σημειώνει ότι τα προβλήματα της εταιρείας με την ΙΑΤΑ άρχισαν πέρυσι το καλοκαίρι, «ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν από την είσοδο στο Nasdaq».

«Η ΙΑΤΑ μέσα Ιουνίου μας έκλεισε την πίστωση και έπρεπε να προπληρώνουμε κάθε εισιτήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα ρευστότητας. Μετά από διαπραγματεύσεις με πολλούς υποψήφιους επενδυτές, καταλήγω τον Ιανουάριο σε μια ομάδα Κινέζων και πουλάω το 45% της εταιρείας της Αμερικής για 180 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει και προσθέτει:

Δηλώνω την παραίτησή μου στο διοικητικό συμβούλιο της Αμερικής και πλέον μένουν οι Κινέζοι. Η παραίτησή μου δεν γίνεται δεκτή, γιατί μου έλεγαν ότι χωρίς εμένα δεν υπάρχει deal. Μου λένε ότι το γραφείο της Ελλάδας, που απασχολεί περίπου 150 άτομα προσωπικό, δεν έχει λόγο ύπαρξης, καθώς η Ελλάδα θεωρείται μικρή αγορά. Αρνούμαι. Αγαπώ τα παιδιά στο ελληνικό γραφείο, αυτό με ενδιέφερε. Αν δεχόμουν κάτι τέτοιο, θα βρισκόμουν κι εγώ εκτός εταιρείας. Μετά από πολλές ημέρες αντιπαραθέσεων με τους Κινέζους, μου στέλνουν μια επιστολή απόλυσης από CEO της Αμερικής, καθώς και όλης της ομάδας που χτίσαμε μαζί την AirFastTickets. Μόλις παραιτήθηκα από ΔΣ, παραιτήθηκαν και όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν μαζί μου. 

«Λέω στο προσωπικό τι έγινε και τους ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να δεχτώ το κλείσιμο του ελληνικού γραφείου», υποστηρίζει και συμπληρώνει «προτείνουν στους εργαζομένους, επειδή δεν μπορούν να τους απολύσουν, να τους κάνουν εθελούσια έξοδο, αλλιώς η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Είπα στους εργαζομένους ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτούν κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια αρχίζουν οι εκβιασμοί για τους μισθούς».

«Βρίσκουν δικηγόρο, πληρώνω τα έξοδα εγώ, και τους λέω να κάνουν επίσχεση εργασίας», ισχυρίζεται ο κ. Κοκλώνης και προσθέτει:

Από τα τέλη Αυγούστου έπαψα να ασχολούμαι, ξέρω μόνο τι γίνεται στο κομμάτι του προσωπικού. Στενοχωρήθηκα, μετά απ' ότι είχα κάνει γι' αυτούς. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ ξεκαθαρίζει πως ο Jason Chen έχει ποινικά ευθύνη, ως επικεφαλής του Δ.Σ. «Σαν Κοκλώνης δεν είμαι κάτι στην AirFastTickets Ελλάδος, ήμουν CEO της αμερικάνικης», τονίζει.

«Η ελληνική εταιρεία είναι ανοιχτή, αλλά έχει πουληθεί σε αμερικανική εταιρεία. Η ελληνική εταιρεία είναι στη φάση που δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς, όχι γιατί δεν έχει, αλλά γιατί προσπαθούν να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση των μετόχων», λέει.

«Δεν έχει γίνει ούτε πτώχευση, ούτε εκκαθάριση, απλά οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας», υπογραμμίζει και καταλήγει:

Μετά την αντίρρησή μου για το κλείσιμο της ελληνικής εταιρείας, σταμάτησαν να πληρώνουν το προσωπικό, άρα η εταιρεία κάποια στιγμή θα πήγαινε σε πτώχευση. Σταμάτησαν να πληρώνουν το προσωπικό και έτσι έγινε η επίσχεση. 

Όσον αφορά στις ιστοσελίδες της εταιρείας, www.airfasttickets.gr και www.airfasttickets.com, ο κ. Κοκλώνης δήλωσε πως έχουν «κατέβει», επειδή δεν έχει πληρωθεί ο server, αλλά θα «ανέβουν» και πάλι.