current views are: 6

30 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:07

Πυρομαχικά, σακιά με όπλα και… φορτηγό στην γιάφκα του Μαραθώνα -Κοντά στην ΟΛΑ η ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στον Μαραθώνα

Δημοσίευση 08:07’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στον Μαραθώνα

Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνά η Αντιτρομοκρατική το σπίτι στον Μαραθώνα το οποίο νοίκιαζε ο Σπύρος Δραβίλας

Πρόκειται για αποθήκη που ερευνάται εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 6 οχήματα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσυκλέτες, ενώ μέσα στην οικία βρέθηκαν σάκοι με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά.

Οι αστυνομικοί έψαχναν στην Αττική, έπειτα απο στοιχεία που συνέλεξαν, για γιάφκα του Γιώργου Πετρακάκου που πιθανόν να σχετίζεται με την ΟΛΑ.

Την αποθήκη φέρεται να νοίκιαζε o Σπύρος Δραβίλας, μέλος των ληστών του Διστόμου. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναζητούσαν γιάφκα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στην Ανατολική Αττική και τον στόχο σχεδιαζόμενης επίθεσής τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως στο διαμέρισμα που διέμενε ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφος του και τα δυο ανήλικα παιδιά τους στον Βόλο είχαν βρεθεί πλαστές ταυτότητες και με βάση τα στοιχεία αυτά αναζητούσαν άλλα σπίτια, αποθήκες, γκαράζ όπου μπορεί να κρύβονται όπλα.
 
Επισημαίνεται ωστόσο πως σπίτια και αυτοκίνητα είχαν ενοικιαστεί με τα πραγματικά στοιχεία της γυναίκας αλλά και ενός εκ των δυο αδελφών που συνελήφθησαν.
 
 
Σημειώνεται πως ο οπλισμός που βρέθηκε στα σπίτια στη Μαγνησία και σε αγροικία στη Φθιώτιδα ήταν «καθαρός» δηλαδή από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερη εγκληματική ενέργεια.
 

Τα αποτέλεσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν το απόγευμα επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναίκα μυστήριο

Η Αστυνομία από την αρχή της σύλληψης του Γιώργου Πετρακάκου έψαχνε τις σχέσεις της συντρόφου του με ληστείες, με συνεργασία με τον  Νίκο Μαζιώτη, και με την τρομοκρατία.

Η Αστυνομία εξέταζε το ενδεχόμενο η σύντροφος του Πετρακάκου να είναι αυτή που διέπραξε τη ληστεία «μαμούθ» στο νοσοκομείο Σωτηρία. Με βάση περιγραφές φέρεται να έχει αποκλειστεί η δράστιδα να είναι η Πόλα Ρούπα καθώς το ύψος και άλλα στοιχεία φέρνουν περισσότερο στη σύντροφο του Πετρακάκου.

Το άλλο στοιχείο που εξετάζεται, είναι η σύμπτωση που προκύπτει από την πολύ πιθανή παρουσία της συντρόφου του Πετρακάκου με το Νίκο Μαζιώτη στη ληστεία των Σπετσών. 


σχετικα αρθρα