current views are: 3

6 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση07:02

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Μάγδα Φύσσα: Μας απειλούν ακόμα

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Δημοσίευση 07:02’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

«Ο Ρουπακιάς ήταν γερό στέλεχος της Χρυσής Αύγης, δεν ήταν περαστικός όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν εδώ τώρα», είπε στην κατάθεσή της η κυρία Φύσσα .

«Ο Παύλος εξελίχθηκε από ώριμος έφηβος σε ένα ώριμο άνδρα. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει μια δράση, βοηθούσε αστέγους. Ότι μπορούσε να το κάνει, το έκανε. Βοηθούσε. Ήταν καθαρός, ελεύθερο πνεύμα με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά, τα μόνα του όπλα», είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Αναφέρθηκε σε όσα τής διηγήθηκαν από τη στιγμή που ο δολοφόνος του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Όπως είπε η μάρτυρας, με το που έβαλαν τον δράστη στο περιπολικό οι αστυνομικοί, εκείνος τους είπε «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι» και όταν εκείνοι τον ρώτησαν αν είναι αστυνομικός, ο Ρουπακιάς τους είπε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

Η κυρία Μάγδα Φύσσα υποστήριξε στην κατάθεσή της πως οι αστυνομικοί, από όλους αυτούς του τάγματος που ήταν παρόντες στη δολοφονία, δεν συνέλαβαν κανέναν παρά μόνο τους φίλους του Παύλου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η μάρτυρας, ο Ρουπακιάς είχε τέτοια άνεση κινήσεων μέσα στο αστυνομικό τμήμα που «τα παιδιά νόμιζαν πως είναι υπάλληλος, καθόταν σταυροπόδι με το κινητό του στο χέρι». Η κ. Φύσσα είπε πως μόνο όταν έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε ο Παύλος από μόνος του ο Ρουπακιάς ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον βάλουν σε άλλον χώρο κι εκείνοι του είπαν ν’ ανέβει μόνος του στον τρίτο όροφο. «Τόσο οικείος χώρος ήταν γι αυτόν».

Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η κα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».

Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.

Η ίδια μίλησε για προκλητική στάση μελών της Χρυσής Αυγής ακόμη και σήμερα: «Περνάνε κάτω από σπίτι μας με μηχανές με τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται μπροστά στους φίλους τους Παύλου. Απειλητικά μηνύματα δέχονται όλοι οι δικηγόροι. Δεν έχουν κάνενα πρόβλημα, δεν υποχωρούν σε τίποτα παρά τα τόσα εγκληματα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας. 

Ένταση και συγκίνηση

Πιο ωχρή, φανερά καταβεβλημένη και ζητώντας να είναι καθισμένη πια στο βήμα του μάρτυρα, η Μάγδα Φύσσα συνεχίζει να δέχεται ερωτήσεις για τη δολοφονία του παιδιού της. Η μάρτυρας, αναφερόμενη στο οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας επεσήμανε την ύπαρξη του βίντεο στο οποίο, πριν από την επίθεση στο ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 και πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 17 του ίδιου μήνα, ο Γιάννης Λαγός, έχοντας δίπλα του τον κατηγορούμενο για συνέργεια στη δολοφονία, Αναστάσιο Μιχάλαρο, λέει ότι «θα καθαρίσουνε τον τόπο (σ.σ. το Πέραμα) και τη Ζώνη από τους συνδικαλιστές» για να κυριαρχήσει η Χρυσή Αυγή.

Η μάρτυρας αναφερόμενη στο Νίκο Μιχαλολιάκο είπε: «Ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του ’45. Είναι ναζιστές. Αυτοί είναι. Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών». Η φράση αυτή της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε χειροκροτήματα στην αίθουσα και την αντίδραση της προέδρου που ζήτησε να υπάρξει ησυχία στο ακροατήριο.

Λίγο μετά, ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης γύρισε προς τα πίσω και κοίταξε τον πατέρα του 34χρονου μουσικού, καθώς ο κ. Φύσσας φώναξε, με αφορμή ερωτήσεις που δεχόταν η σύζυγός του, ότι το σχέδιο της υπεράσπισης είναι να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τη μάρτυρα. Ο Παναγιώτης Φύσσας είπε προς τον κατηγορούμενο:

«Τι με κοιτάς έτσι με στυλάκι “θα σου δείξω εγώ;”». Η πρόεδρος φώναξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να γυρνάνε προς τα πίσω.

«Αυτό για να με θυμάσαι»

Με ένα μπουκάλι με νερό που κρατούσε στο χέρι επιτέθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά η Μαγδα Φύσσα, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της και αποχωρώντας από το έδρανο του μάρτυρα.

«Αυτό για να με θυμάσαι» είπε στον δολοφόνο του παιδιού της.


σχετικα αρθρα