ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Λαγκαδά για Παπάφειο: Γνωρίζω παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών...

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2015, 15:19 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2015, 15:30
Μητροπολίτης Λαγκαδά για Παπάφειο: Γνωρίζω παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών...
Facebook Twitter Whatsapp

Στην υπόθεση της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού επτάχρονου αγοριού στο Παπάφειο Ίδρυμα ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης αφήνοντας αιχμές προς τη διοίκησή του και τονίζοντας ότι γνωρίζει παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών, που έχουν στιγματιστεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην υπόθεση βιασμού, επτάχρονου αγοριού από 13χρονο τρόφιμο, στο Παπάφειο Ίδρυμα αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης αφήνοντας αιχμές προς τη διοίκησή του και τονίζοντας ότι γνωρίζει παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών, που έχουν στιγματιστεί.

«Εγώ θα έδιωχνα και τον έναν και τον άλλο και θα φρόντιζα, τα μεν παιδιά που μένουν μέσα να μη μάθουν το γεγονός κι αυτός, που είχε την ευθύνη, να μην έχει καμία θέση στον χώρο, ενώ θα παρέπεμπα το θέμα στη Δικαιοσύνη», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm».
 
Ο κ. Ιωάννης είπε, ότι τέτοιους είδους ζητήματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, διευκρινίζοντας, ότι με αυτό δεν εννοεί αποσιώπηση, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην καθολική αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ.

«Πρέπει να υπάρξουν τα μέτρα και οι κυρώσεις, χωρίς αυτό το πράγμα να αποτελεί γεγονός, που θα θίγει την προσωπικότητα των θιγομένων, διότι σκεφτείτε το παιδί που έμεινε, τι ρετσινιά θα αντιμετωπίσει από τους συνοίκους», είπε ο κ. Ιωάννης, εκφράζοντας την άποψη ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η προσωπικότητα του παιδιού, διότι και τα δύο παιδιά είναι θύματα».
 
Παράλληλα σημείωσε, ότι σε τέτοια ιδρύματα προληπτικά «πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από απόψεως προσωπικού, το οποίο στο Παπάφειο δεν υπάρχει στο βαθμό που πρέπει».

Και τόνισε:

Έχω υπόψη μου παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών, που έχουν στιγματιστεί για όλη τους τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ποινικές διώξεις για «κουκούλωμα» της υπόθεσης βιασμού, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του Ιδρύματος. 

Στο Παπάφειο θεσμικά προεδρεύει ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Ο μητροπολίτης Άνθιμος, σε ανακοίνωσή του έχει διαβεβαιώσει πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοίκησης παρέλειψαν εσκεμμένα να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Ανέφερε ακόμη ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του ιδρύματος και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου του.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr