ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2015, 09:41 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2015, 14:40
Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

Για το Μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων διαμαρτύρεται η ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί στάση εργασίας καθώς και διαμαρτυρία έξω από του υπουργείο Εργασίας.  

Για το Μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων διαμαρτύρεται η ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί στάση εργασίας καθώς και διαμαρτυρία έξω από του υπουργείο Εργασίας.  

«Στις 12.10.2015 το ΔΣ του ΜΤΠΥ αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την ‘αδυναμία’ του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του ΜΤΠΥ, την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr