ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών το ρέμα της Εσχατιάς

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2015, 21:25 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2015, 21:30
Περιφέρεια Αττικής: Αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών το ρέμα της Εσχατιάς
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση στις βολές που δέχθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας δίνει η περιφέρεια Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απάντηση στις βολές που δέχθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας δίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενεργοποίησε όλο το μηχανισμό της Περιφέρειας, «έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης».

Μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται από την αρχή που εκδηλώθηκαν οι έντονες βροχοπτώσεις στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, συνεργεία επιβλέπουν όλα τα φρεάτια και τα ρέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, για άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός τους έγιναν πρόσφατα.

Στο σημείο που σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό, με την πτώση του τριώροφου οικήματος στο ρέμα της Εσχατιάς, βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, και ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αναφορικά με το ρέμα της Εσχατιάς η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος, ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του υπουργείου, στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό του σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής.

Τέλος, η οριστική αντιμετώπιση του θέματος στο ρέμα της Εσχατιάς, θα λυθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων διευθέτησης από το υπουργείο Υποδομών.