ΕΛΛΑΔΑ

Kαρέ-καρέ τα ευρήματα της ανασκαφής στην Πύλο

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2015, 18:36 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2015, 22:47
Kαρέ-καρέ τα ευρήματα της ανασκαφής στην Πύλο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς υποδέχθηκε τους αρχαιολόγους Jack L. Davis και Sharon R. Stocker στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς υποδέχθηκε τους αρχαιολόγους Jack L. Davis και Sharon R. Stocker στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ.

Μετά από τον παγκόσμιο θόρυβο που ξεσήκωσε η ανακοίνωση προ ημερών της ανακάλυψης ενός ασύλητου τάφου της εποχής του χαλκού στην Πύλο, με περισσότερα από 1.400 αντικείμενα, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς δέχτηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου τους δύο ανασκαφείς αρχαιολόγους από το University of Cincinnati σε μια συνάντηση γνωριμίας με τον Τύπο. Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και της Εφόρου Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Ευαγγελίας Μηλίτση, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους δύο επιστήμονες οι οποίοι «επιχειρούν» εδώ και είκοσι πέντε χρόνια στην περιοχή και να προβεί σε κάποιες επισημάνσεις –καρφιά για τον διακριτό ρόλο των αρχαιολόγων και των πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου.

Είπε λοιπόν ο κ. Μπαλτάς:

«Η αρχαιολογία είναι μια αθόρυβη εργασία και πρέπει να επιτρέπουμε στους αρχαιολόγους να επιτελούν το έργο τους, χωρίς παρεμβάσεις. Εν προκειμένω, εδώ έχουμε δύο αρχαιολόγους, τον κ. Jack L. Davis και την κ. Sharon R. Stocker, οι οποίοι υπηρετούν την επιστήμη τους με απολύτως υποδειγματικό τρόπο, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Ο ρόλος ο δικός μου, ως Υπουργός Πολιτισμού, είναι να προβάλλω το έργο τους, χωρίς πολιτική ή άλλου είδους εκμετάλλευση, χωρίς να παριστάνω τον γνώστη ή τον αρχαιολόγο που δεν είμαι. Η δουλειά μου είναι απλώς να το γνωστοποιώ, με τρόπο παιδαγωγικό, στον ελληνικό λαό. Και όταν επισκεφθώ τον χώρο εργασίας τους στην Πύλο, αυτό θα γίνει ανεπίσημα, ως πολίτης».

Όμως, το πιο ενδιαφέρον και σημαντικό σημείο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού από την ανασκαφή από τους δύο επιστήμονες.