ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νεκροί και 4 τραυματίες από τον σεισμό στην Λευκάδα - Ζημιές, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις σπιτιών

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2015, 11:17 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2015, 14:39
Δύο νεκροί και 4 τραυματίες από τον σεισμό στην Λευκάδα - Ζημιές, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις σπιτιών
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο νεκρές γυναίκες, 64 και 74 ετών είναι ο τραγικός απολογισμός από τον μεγάλο σεισμό 6,2 Ρίχτερ, 23 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας που σημειώθηκε σήμερα στις 9.10 το πρωί στην Λευκάδα, ενώ στο νοσοκομείο του νησιού νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένα άλλα τέσσερα άτομα.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο νεκρές γυναίκες, 64 και 74 ετών είναι ο τραγικός απολογισμός από τον μεγάλο σεισμό 6,2 Ρίχτερ, 23 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας, που σημειώθηκε σήμερα στις 9.10 το πρωί στην Λευκάδα, ενώ στο νοσοκομείο του νησιού νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένα άλλα τέσσερα άτομα.  

Η 64χρονη, βρήκε τραγικό θάνατο στο χωριό Πόντη Βασιλικής, όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. 

Υπάρχουν, δε, πληροφορίες ότι μαζί της ήταν και τα εγγονάκια της. 

Η δεύτερη νεκρή είναι μια γυναίκα 74 ετών, η οποία καταπλακώθηκε όταν έπεσε τμήμα του σπιτιού της στο χωριό Αθάνι στην Λευκάδα, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων. 

Στο μεταξύ, πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός, διαψεύστηκαν από τις αρχές, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού τόνισε ότι επρόκειτο από παραπληροφόρηση στο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες : Πρόκειται μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, έναν άνδρα 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική.

Σε όλο το νησί έχει σημάνει συναγερμός, έχουν καταγραφεί μεγάλες υλικές ζημιές, έχουν καταρρεύσει παλιά σπίτια, ενώ έχει καταστραφεί, λόγω των κατολισθήσεων, μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. 

Στο νησί επικρατεί αναστάτωση, ενώ σε πολλά ορεινά χωριά οι κάτοικοι του βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, από τον φόβο δεύτερου μεγάλου μετασεισμού, ενώ οι αρχές κάνουν συνεχείς συσκέψεις για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Τα προβλήμα εντοπίζονται ειδικότερα στα νότια του νησιού, στα χωριά Αθάνι, Δράγανο και Κομυλιό, ενώ και στο λιμάνι της Βασιλικής υπάρχει ένα μεγάλο ρήγμα.

Πριν από λίγο έλαβε χώρα μεγάλη σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Κ. Δρακονταειδή και του αντιπερειάρχη Γ. Χαλικιά προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των αρχών, ενώ, ήδη, έχει βγει συνεργείο του Δήμου για να καταγράφει τυχόν ζημιές και τραυματισμούς. 

Στο νησί μεταβαίνει ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Νικολακόπουλος και άνδρες της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Χαλικιά:

Πρόκειται για έναν μεγάλο σεισμό, δυστυχώς είχαμε δύο νεκρούς και τώρα προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Στην πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ανοίξουμε το οδικό δίκτυο, καθώς έχουν σημειωθεί πολλές κατολισθήσεις. Είμαστε σε συνεννόηση με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει, να προμηθευτούμε σκηνές, γιατί υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. 

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο Λευκάδας εξυπηρετεί αυτή την ώρα μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ γιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκειμένου να το ενισχύσουν.