ΕΛΛΑΔΑ

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Άδικος ο νέος φόρος στο κρασί

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2015, 14:44 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2015, 15:35
Επιμελητήριο Αρκαδίας: Άδικος ο νέος φόρος στο κρασί
Facebook Twitter Whatsapp

Αντίθετο στην επιβολή του νέου φόρου στο κρασί εμφανίζεται το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητώντας μάλιστα από τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιο Σταθάκη, την αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντίθετο στην επιβολή του νέου φόρου στο κρασί εμφανίζεται το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητώντας μάλιστα από τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιο Σταθάκη, την αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

Στην επιστολή-παρέμβασή του, την οποία μεταξύ άλλων κοινοποιεί και στους βουλευτές του νομού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σημειώνει ότι, «με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της κυβέρνησης να εισαγάγει νέο φόρο στο ελληνικό κρασί και συγκεκριμένα 30 λεπτά ανά φιάλη, ως ισοδύναμο της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση».

Προσυπογράφει τα όσα αναφέρει Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και υπογραμμίζει πως, «ο κλάδος οίνου αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο παραγωγικό και εμπορικό κλάδο της χώρας μας, και ιδιαίτερα για την Αρκαδία, όπου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της, εκτείνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια, και αποτελεί τον υπ' αριθμό ένα πρεσβευτή των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού».

Προσθέτει πως ο κλάδος αυτός, όπως όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι, έχει πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της κρίσης και σημειώνει ότι, «ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις, αλλά πώς ακριβώς θα γίνουν επενδύσεις, ειδικά στον παραγωγικό τομέα, όταν αυτός βάλλεται συνεχώς με άδικα μέτρα; Κάθε φορά που αναζητούνται ισοδύναμα από την κυβέρνηση, η εύκολη λύση είναι ο παραγωγικός κλάδος και εν γένει οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη “γονατίσει”».

Κλείνοντας το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ζητά από τους υπουργούς, να αναθεωρήσουν «τις όποιες αποφάσεις σχετικά με την επιβάρυνση του κλάδου οίνου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για τον κλάδο και την ελληνική οικονομία».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr