current views are: 2

18 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:47

Εξαγγελίες Σπίρτζη για νέο πλαίσιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων σημείωσε την ανάγκη θέσπισης συγκεκριμένων κανονισμών όσον αφορά τα δίκτυα κοινής ωφέλειας στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. 

Δημοσίευση 15:47’
αρθρο-newpost

Ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων σημείωσε την ανάγκη θέσπισης συγκεκριμένων κανονισμών όσον αφορά τα δίκτυα κοινής ωφέλειας στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. 

Σειρά αλλαγών στο σχεδιασμό και τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, εξήγγειλε, στον απόηχο του φονικού σεισμού στη Λευκάδα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

«Είμαστε σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και των συναρμόδιων υπουργείων για να υπάρχει ένα πιο ευέλικτο σύστημα για τη στήριξη των πολιτών, όποτε έχουμε φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός και σημείωσε την ανάγκη θέσπισης συγκεκριμένων κανονισμών όσον αφορά τα δίκτυα κοινής ωφέλειας στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. 

Όπως, υπογράμμισε, αυτό δεν μπορεί να γίνει από το σχεδιασμό και τη δομή, που είχε το κράτος μέχρι σήμερα -και θα αλλάξει.

Αναφορικά με το χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λευκάδα έκανε λόγο για περιορισμένες ζημιές στη Λευκάδα και την Ιθάκη που εστιάζονται σε κάποιους οικισμούς μόνο. 

«Δυστυχώς είχαμε δύο απώλειες που δεν είχαν να κάνουν με τις κατασκευές αλλά και με τις βραχοπτώσεις», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις τεχνικών κλιμακίων μηχανικών, διευκρινίζοντας πως βρίσκονται ήδη σήμερα και στην Ιθάκη και στην Λευκάδα.

 «Στην Κεφαλονιά είναι ήδη εγκατεστημένοι από τον προηγούμενο σεισμό. Θα γίνουν οι χρονικές επεκτάσεις που απαιτούνται για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο συνολικότερος σχεδιασμός που είχαμε για τα θέματα της αντισεισμικής προστασίας θα επιταχυνθεί και θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως», κατέληξε ο υπουργός.


σχετικα αρθρα