current views are: 5

27 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:10

Χωρίς κλήρωση η εισαγωγή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Την κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. 

Δημοσίευση 07:10’
αρθρο-newpost

Την κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. 

Την κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου

Όπως δήλωσε η κυρία Αναγνωστοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «διαβουλευθήκαμε (με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση) και αποφασίσαμε τη με μη κλήρωση εισαγωγή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο».

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο γίνονται περίπου 15.000 αιτήσεις για 4.790 θέσεις στα προπτυχιακά προγράμματα.

Για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο από το 2016, έχει προταθεί άλλο σύστημα με καθιέρωση κριτηρίων (βαθμό απολυτηρίου Λυκείου, επαγγελματική εμπειρία, ηλικία κ.λπ.) ή και είσοδο όλων όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των προπτυχιακών σπουδών με την καταβολή μειωμένων διδάκτρων.

Με το νέο σύστημα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών και των υποτροφιών.

Όσον αφορά το πρόβλημα που προέκυψε με τις συμβάσεις των 177 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, οι οποίες έληγαν στα τέλη Νοεμβρίου χωρίς, όπως είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου, «κανείς να έχει προνοήσει» για την αντιμετώπισή του, η ίδια είπε ότι λύθηκε το πρόβλημα αφού «κατορθώσαμε να πάρουμε ένα μήνα παράταση του ΕΣΠΑ και να παρατείνουμε τη θητεία τους μέχρι τέλους του ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή Αυγούστου του 2016».

Και πρόσθεσε ότι στο ενδιάμεσο θα «κάνουμε νομοθετική ρύθμιση βάσει του οργανογράμματος του Πανεπιστημίου το οποίο πρέπει να το συγκροτήσει αυτό το οργανόγραμμα για την πρόσληψη, τη μόνιμη πρόσληψη μέσω διαγωνισμού του διοικητικού προσωπικού». 


σχετικα αρθρα