current views are: 11

5 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:04

«Έφυγε» ο Λάκης Μπέλλος

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Μπέλλος, με την είδηση να κάνει γνωστή ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο Γιώργος Μητσικώστας. 

Δημοσίευση 13:04’

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Μπέλλος, με την είδηση να κάνει γνωστή ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο Γιώργος Μητσικώστας. 

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Μπέλλος, με την είδηση να κάνει γνωστή ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο Γιώργος Μητσικώστας

“Ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης κι ένα από τα φωτεινότερα συγγραφικά μυαλά μας “την έκανε” ο μπαγάσας σημερα. Πέταξε όπως τα διαβαταρικά πουλιά που αγνάντευε από πιτσιρικάς στο χωριό του το Στείρι Βοιωτίας. Ο Γιάννης ο άλλος φίλος μας δεν άντεχε 7 χρόνια μόνος του “εκεί” και τον κάλεσε να του κάνει παρέα για να γράφουν από κει τα κείμενά τους. R.I.P Λάκη Μπέλλο. Καλό σου ταξίδι”, ήταν το σχόλιο του Μητσικώστα στο facebook. 

Ποιος ήταν ο Λάκης Μπέλλος

Ο Λάκης Μπέλλος ήταν δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Στείρι Βοιωτίας το 1954. Τα πρώτα του κείμενα τα έγραψε το 1977 στο περιοδικό “Τράστ του γέλιου”, όταν τα έστελνε ακόμα από το χωριό.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στον οποίο διατέλεσε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνεργασίες

Έντυπος τύπος

Με τις εφημερίδες Απογευματινή και Φως των Σπορ ως αθλητικός συντάκτης, καθώς και στο περιοδικό Τηλέραμα.

Ραδιόφωνο

Με τους σταθμούς Αθήνα 9.84, Σκάι’ και ΑΝΤ1 Ράδιο.

Τηλεόραση

Με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι, ΑΝΤ1 , Alter Channel, Alpha TV, γράφοντας κείμενα για τον Γιώργο Μητσικώστα και στο τηλεοπτικό σταθμό Star γράφοντας κείμενα για τη σειρά «Οι διαπλεκόμενοι» με τους: Πέτρο Φιλιπίδη , Γιώργο Λέφα και Γιώργο Γαλίτη.

Θέατρο

Έχει γράψει ως τώρα οκτώ (8) επιθεωρήσεις μαζί με άλλους συγγραφείς στα θέατρα Άλσος, Βέμπο και Πάρκ. Πρωταγωνίστησαν δε οι ηθοποιοί: Χάρρυ Κλυνν, Σωτήρης Μουστάκα, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Ηλίας Λογοθέτης , Χρυσούλα Διαβάτη, Άννα Παναγιωτόπουλου, Κώστας Βουτσάς, Παύλος Κοντογιαννίδης , Βάσια Τριφύλλη, Νένα Μέντη , Βλάσσης Μπονάτσος και Παύλος Χαϊκάλης.

«Eλλάς το καφενείο σου», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης,Λάκης Μπέλλος, Άλσος, 1991
«Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα αν αργήσω μάνα φάε», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης, Λάκης Mπέλλος, Άλσος, 1992
«Πίτσες μπλε», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης, Λάκης Mπέλλος, Bαγγέλης Mπαλαφούτης, Άλσος, 1993
«Καυκαλήθρες και τσιτσίραυλα» Xάρρυ Kλυνν – Λάκης Mπέλλος – Θεόφιλος Bερύκιος – Γιώργος Γαλίτης, Άλσος, 1995
«Εμπρός προς τα πίσω», Χάρρυ Κλυνν, Λάκης Mπέλλος, Θεόφιλος Bερύκιος, Γιώργος Γαλίτης, 1996
«Μίλα μου… και μανταρίνια», επιθεώρηση, Χάρρυ Κλυνν, Λάκης Μπέλλος, Γιάννης Μακρής, Γιώργος Γαλίτης, Άλσος, 1999. Η επιθεώρηση αυτή ήταν και η πρώτη interactive θεατρική παράσταση που διαμορφωνόταν διαφορετικά κάθε μέρα, ανάλογα με τις παρεμβάσεις – υποδείξεις των θεατών που επισκέπτονταν το site της παράστασης.

Βραβεία

Ο Λάκης Μπέλλος έχει βραβευθεί δυο (2) φορές από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων για επιθεωρήσεις που παίχτηκαν στο θέατρο Άλσος και είχαν γραφτεί μαζί με τους: Χάρρυ Κλυνν, Γιάννη Κακουλίδη και Βαγγέλη Μπαλαφούτη. Στην τηλεοπτική εκπομπή ‘ΜΗΤΣΙ-ΧΩΣΤΑ’ στην οποία ήταν ο σεναριογράφος, κέρδισε από το 2001 έως και το 2006 πέντε φορές το 1ο Βραβείο Καλύτερης Σατιρικής Εκπομπής στην τηλεόραση.


σχετικα αρθρα