ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδια της Κομισιόν για αντικατάσταση της Frontex από ευρωπαϊκή ακτοφυλακή

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2015, 21:57 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2015, 21:15
Σχέδια της Κομισιόν για αντικατάσταση της Frontex από ευρωπαϊκή ακτοφυλακή
Facebook Twitter Whatsapp

Τη συζήτηση για δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής η οποία θα αντικαταστήσει τη Frontex στην Ελλάδα αποκάλυψε ο Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη συζήτηση για δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριακής ακτοφυλακής που θα αντικαταστήσει τη Frontex στην Ελλάδα αποκάλυψε ο Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο κολέγιο των Επιτρόπων της Κομισιόν έγινε σήμερα εκ νέου συζήτηση για το προσφυγικό και την Ελλάδα. Εκεί υπήρξε η παραδοχή ότι η χώρα μας δεν μπορεί μόνη της να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές. Γνωρίζουν παράλληλα στην Ευρώπη ότι δεν είναι εύκολο για τους πρόσφυγες να περάσουν, καθώς έχουν αρχίσει τα κράτη - μέλη να μην υπακούουν στις οδηγίες της Κομισιόν και κλείνουν τα σύνορά τους. 

Έτσι, έγινε συζήτηση για την απόσυρση της Frontex και τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής που θα περιπολεί στα νερά του Αιγαίου, όπως επίσης και μίας συνοριοφυλακής. 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζής, θα πρόκειται για ένα νέο Ευρωπαϊκό σώμα.

Ανοιχτό παραμένει το από που θα λαμβάνει το νέο σώμα εντολές αλλά και το εάν θα συνεργάζεται με την Τουρκία, γιατί η Άγκυρα διαμηνύει ότι έχει λόγο σε αυτό το ζήτημα γιατί έλαβε 3,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr