ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία πείνας απελπισμένου πατέρα: Το κράτος δεν έχει τα φάρμακα για την παραπληγική κόρη του (Βίντεο)

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2015, 13:15 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2015, 13:15
Απεργία πείνας απελπισμένου πατέρα: Το κράτος δεν έχει τα φάρμακα για την παραπληγική κόρη του (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Απελπισμένος πατέρας στην Πάτρα, δίνει καθημερινή μάχη για την παραπληγική κόρη του και το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει όλα τα φάρμακα που έχει ανάγκη το παιδί του για να κρατηθεί στη ζωή.

Απελπισμένος πατέρας στην Πάτρα, δίνει καθημερινή μάχη για την παραπληγική κόρη του και το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει όλα τα φάρμακα που έχει ανάγκη το παιδί του για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άνδρας έχει αρχίσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν διαθέτει όλα τα φάρμακα που χρειάζεται η κόρη του, ενώ έχει «κατασκηνώσει» μέσα στη φάτνη που έχει στήσει ο Δήμος Πατρέων, στην πλατεία Γεωργίου. Στο αυτοκίνητο μαζί του έχει την κόρη του... για να φωνάξει στο κράτος ότι δεν μπορεί να αφήνει στο έλεος του θεού ανθρώπους με τόσο βαριά προβλήματα υγείας. 

Η κόρη του, Μαρία, έχει 100% αναπηρία, ενώ για κρατηθεί στη ζωή πρέπει να παίρνει κάθε μήνα 1300 χάπια. Σύμφωνα με το PatrasTimes.gr, ο πατέρας είναι απελπισμένος και με δάκρυα στα μάτια καταγγέλλει τοην αναλγησία του κράτους:

«Δεν μπορεί να μου φέρει το κράτος τα φάρμακα, αφού ο ΕΟΠΥΥ μου απέρριψε την αίτηση, γιατί δεν αφήνουν τον φαρμακοποιό μου να τα εισάγει; Έχουμε μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα και αναλώσιμα, που αν η Μαρία δεν τα πάρει θα πεθάνει από ασφυξία. Δεν μας τα δίνουν εγκαίρως. Αυτή τη στιγμή της δίνω φάρμακα που έχουν δώσει συγγενείς θανόντων από όλη τη χώρα.

«Με κοροϊδεύουν όλοι οι πολιτικοί. Και το Υπουργείο. Θα κάνω απεργία πείνας για τη Μαρία μου, δεν μπορώ να αντέξω άλλο αυτή την κατάσταση», τονίζει με τρεμάμενη φωνή πατέρας. 

 
 O Δήμαρχος Πατρέων έχει έχει ζητήσει επανειλλειμένως τη χορήγηση φαρμάκων στην 30χρονη τετραπληγική, προς τον ΕΟΠΥΥ και την 6η ΥΠΕ.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr