current views are: 10

14 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση17:07

Πρόστιμα 3,3 εκατ. ευρώ στον Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Πρόστιμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτης και πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, μετά από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε το ΚΕΦΟΜΕΠ. 

Δημοσίευση 17:07’

Πρόστιμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτης και πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, μετά από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε το ΚΕΦΟΜΕΠ. 

Πρόστιμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτης και πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, μετά από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε το ΚΕΦΟΜΕΠ. Ωστόσο, η τελική απόφαση των ελεγκτών αναμένεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και συμπληρώνεται ένας μήνας από τις 7 Ιανουαρίου που κατέθεσε το υπόμνημά του ο κ. Παπασταύρου, εντός του οποίου οφείλουν να αποφανθούν οι αρχές.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, καταλογίζεται στον κ. Παπασταύρου ότι ο λογαριασμός της HSBC με τα 5,4 εκατ. δολάρια της λίστας Λαγκαρντ, ανήκει στον κ. Παπασταύρου και όχι στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπως  ισχυρίζεται ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ, ο Σταύρος Παπαστάυρου υποστήριξε ότι ήταν μόνο διαχειριστής των χρημάτων αυτών, ως δικηγόρος του κ. Μυωνή, και ότι στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους

Σε ενημέρωση του σήμερα προς τους δημοσιογράφους ο κ. Παπασταύρου παρουσίασε σχετικά έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι οι ελεγκτές παρέβλεψαν τα επίσημα στοιχεία της τράπεζας HSBC όπου αναφέρεται ότι είναι διαχειριστής και όχι δικαιούχος και ότι στηρίχτηκαν σε αυτά  που έδωσε ο Εβρέ Φαλτσιανί στους έλληνες εισαγγελείς. Η γνησιότητα των τελευταίων  αμφισβητείται τόσο από τον κ.Παπασταύρου όσο και από τον Σάμπυ Μιωνή καθώς όπως είπαν «πρόκειται για μια εγγραφή όψιμου excel, χωρίς οποιοδήποτε διακριτικό γνώρισμα, καμία σφραγίδα ούτε και υπογραφή, το οποίο έγινε γνωστό στις Αρχές μετά το Σεπτέμβριο του 2015 και την ύπαρξη του οποίου πληροφορήθηκε ο Σταύρος Παπασταύρου για πρώτη φορά με το σημείωμα ελέγχου».

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη μου με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία. Ακόμα και το τεκμήριο αθωότητας τίθεται εν αμφιβολία. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι  μόνος μου απέναντι σε  αυτό, με μόνη ασπίδα την αλήθεια. Βρίσκομαι σε κυκεώνα που απειλεί να με καταστρέψει επαγγελματικά και οικογενειακά. Ασφαλώς και πρέπει να γίνεται έλεγχος σε όλους αλλά με κανόνες ισονομίας και αλήθειας. Όχι έτσι.

Τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου γνωστοποιήθηκαν στον Σταύρο Παπασταύρου παραμονές Χριστουγέννων και του είχε δοθεί προθεσμία έως τις 7 Ιανουαρίου να προβάλει τις αντιρρήσεις του, χρονικό διάστημα που όπως λέει ο ίδιος ήταν πολύ μικρό για να συγκεντρωθούν στοιχεία 13 ετών, αφού ο έλεγχος επεκτάθηκε μετά την εντολή του εισαγγελέα από τα τρία έτη (2005-2007) στα 13 (2000-2012).