ΕΛΛΑΔΑ

Κατέβαλε το πρόστιμο των 3,3 εκατ. ευρώ ο Παπασταύρου - Δεν θα κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του

Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου 2016, 16:39 / Ανανεώθηκε 2 Φεβρουαρίου 2016, 18:38
Κατέβαλε το πρόστιμο των 3,3 εκατ. ευρώ ο Παπασταύρου - Δεν θα κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του
Facebook Twitter Whatsapp

Κατέβαλε σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το πρόστιμο των 3,3 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ ο δικηγόρος και πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατέβαλε σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το πρόστιμο των 3,3 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ ο δικηγόρος και πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου. Μετά την καταβολή του ποσού δεν θα κινηθούν ποινικές διαδικασίες σε βάρος του, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθεί, επιμένοντας ότι δανείστηκε τα χρήματα για να τα καταβάλει από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού, τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. 

Ο δικηγόρος ενεπλάκη στην υπόθεση του λογαριασμού των 5,4 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
 
Σύμφωνα με τον πρόσφατο έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο λογαριασμός στην Ελβετία ανήκει στον Σταύρο Παπασταύρου και τους γονείς του και του καταλογίζει ως αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου που διατάχθηκε σε βάρος του από το 2000-12, ποσό 3,3 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ίδιος αναφέρει:

Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος.

Με βάση ένα κατασκευασμένο «στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και  προέλευσης, επιχειρήθηκε  η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση.

Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο  του λογαριασμού καθώς προσωπικά  ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό.

Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr