current views are: 10

13 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση17:40

Πόσο θα μείνουν οι αγρότες στο Σύνταγμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στο Σύνταγμα αφήνουν οι αγρότες εφόσον υπάρξει δυναμική στις κινητοποιήσεις. 

Δημοσίευση 17:40’

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στο Σύνταγμα αφήνουν οι αγρότες εφόσον υπάρξει δυναμική στις κινητοποιήσεις. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στο Σύνταγμα αφήνουν οι αγρότες εφόσον υπάρξει δυναμική στις κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζουν ότι δεν προσέρχονται σε προσχηματικό παρά μόνο σε πραγματικό διάλογο με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας.

Τα βασικά σημεία αιχμής ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αγρότες είναι τα φορολογικά και η αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών καθώς όπως εξηγούν στο newpost είναι ένα βάρος που δεν μπορούν να σηκώσουν.

Παρά τις γέφυρες που έριξε ακόμα και χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν κατάφερε να πείσει το σύνολο των αγροτών ούτε για τις προθέσεις του ούτε και για το αποτέλεσμα των συνομιλιών και για το λόγο αυτό παραμένουν σε σκληρή γραμμή. Πάντως και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως το νέο ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό θα εξαφανίσουν τους μικροπαραγωγούς.

Ο Μάκης Αντωνιάδης από την Πρωτοβουλία Αγροτών σημειώνει στο newpost πως οι επιχειρούμενες αλλαγές σημαίνουν το τέλος της υπαίθρου και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση πως δεν θα περάσει και δεν αποκλείει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που η Ελλάδα πιέζεται από τους δανειστές για ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση με μειώσεις συντάξεων και αύξηση φορολογίας ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζεται να ανακοινώσει σειρά ελαφρύνσεων για τους γάλλους αγρότες.

 


σχετικα αρθρα