ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Θεοχαράκης στην θέση του Ιωάννη Μάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2016, 13:47 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2016, 14:25
Ο Νίκος Θεοχαράκης στην θέση του Ιωάννη Μάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο γνωστός πανεπιστημιακός και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Μ.Μ.Α.

Ο γνωστός πανεπιστημιακός και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Μ.Μ.Α.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την ιστορία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το οποίο μετά από παλινωδίες πολλών μηνών βρίσκεται πλέον στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου. Η νέα κατάσταση πραγμάτων, που ελπίζουμε ότι θα λύσει μεταξύ άλλων και το χρονίζων πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στον οργανισμό, επισφραγίστηκε σήμερα με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου (προτεινόμενου) προέδρου του Δ.Σ. του Ο.Μ.Μ.Α. από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο νέος πρόεδρος Νίκος Θεοχαράκης προέρχεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα και θα αντικαταστήσει τον αποχωρούντα Ιωάννη Μάνο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναλυτικά:

Η μεταβίβαση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τον Ν. 4366/2016 (ΦΕΚ 18,Α΄) εγκαινιάζει εξ αντικειμένου μια νέα περίοδο στην πολυτάραχη ιστορία του.

Στις νέες συνθήκες το Μέγαρο καλείται όχι μόνο να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα και την έμφαση στη μουσική που χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τις εκδηλώσεις του, αλλά και να ανοίξει τους χώρους και τις πύλες του στις άλλες μορφές τέχνης και στις άλλες εκφράσεις του πολιτισμού, να εμφυσήσει πνοή, να καταστεί κέντρο πολιτισμού που θα ακτινοβολεί σε ολόκληρη τη χώρα και έξω από τα σύνορά της. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΑ, πρόεδρος του οποίου προτείνεται να είναι ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλαμβάνει δύσκολο αλλά ζωογόνο έργο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Υπουργός προσωπικά θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους συντελεστές του ΟΜΜΑ, όπως και τους εργαζομένους του Μεγάρου, για τη συμβολή τους στις άψογες, μολονότι κοπιώδεις, διαδικασίες που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Γιάννη Μάνο, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΜΜΑ, όχι μόνο γιατί διατήρησε την παρουσία του Μεγάρου σε δύσκολες συνθήκες, ενισχύοντας μάλιστα και διαφοροποιώντας γόνιμα τις παρεμβάσεις του, αλλά και γιατί συνέβαλε ποικιλότροπα και καθοριστικά στην αίσια ολοκλήρωση μιας ολόκληρης πορείας.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό βιογραφικό του Νίκου Θεοχαράκη.