current views are: 8

23 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:58

Προς κλιμάκωση ξανά οι αγρότες – Ο χάρτης των μπλόκων μετά το ραντεβού με Τσίπρα

Απογοήτευση έφερε στο μεγαλύτερο μέρος των αγροτών το χθεσινό ραντεβού με τον πρωθυπουργό και σήμερα θα καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους σε νέες συνελεύσεις στα περισσότερα μπλόκα.

Δημοσίευση 13:58’

Απογοήτευση έφερε στο μεγαλύτερο μέρος των αγροτών το χθεσινό ραντεβού με τον πρωθυπουργό και σήμερα θα καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους σε νέες συνελεύσεις στα περισσότερα μπλόκα.

Απογοήτευση έφερε στο μεγαλύτερο μέρος των αγροτών το χθεσινό ραντεβού με τον πρωθυπουργό και σήμερα θα καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους σε νέες συνελεύσεις στα περισσότερα μπλόκα, όπου και αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Στο μεταξύ συνεχίζονται σε πολλές περιοχές οι αποκλεισμοί δρόμων με αποτέλεσμα ουρές αυτοκινήτων ενώ ένα καινούργιο μπλόκο εμφανίστηκε σήμερα στον Πηνειό.

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ επικρατεί αυτή την ώρα και στον κόμβο Μικροθηβών, καθώς οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης να προχωρήσουν αιφνιδιαστικά σε επ ‘ αόριστον κλείσιμο τόσο της ΠΑΘΕ όσο και των παράδρομων του συγκεκριμένου κόμβου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα αποφάσισαν, στις 14.30 το μεσημέρι, τον επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για τα φορτηγά και τις νταλίκες σε πρώτη φάση. Αύριο αναμένεται να μεταβούν εκεί αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόνο από τη Νίκαια έχουν ήδη κλείσει δύο τουριστικά λεωφορεία.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στις 19.00 θα γίνει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποφασιστεί το κλείσιμο των συνόρων από τις 10 το βράδυ.

Ένα νέο μπλόκο στήθηκε εξάλλου σήμερα το μεσημέρι από αγρότες των Τεμπών στο Στόμιο καταργώντας την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του Ν. Λάρισας. Τις επόμενες ώρες δε σκοπεύουν να κλείσουν και παράδρομους στη γύρω περιοχή, ενώ από τις 4.00 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ θα κλείσει και σήμερα η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι, καθιστώντας απαγορευτική την μετακίνηση και από εκείνη την διαδρομή.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα και στους τέσσερις νόμους της Ηπείρου, ενώ στις 7 το απόγευμα εκπρόσωποι από τις συντονιστικές θα συναντηθούν στα Γιάννενα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τι γίνεται σήμερα στα μπλόκα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας:

Καμία κινητοποίηση δεν έχει προγραμματιστεί και στο μπλόκο Δερβενίου. «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Είμαστε πανέτοιμοι να σφίξουμε και πάλι τη στάση μας εάν κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο συντονιστής Αναστάσης Σοϊλεμέζης.

Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Σήμερα δεν προβλέπεται κάποια κινητοποίηση, ενώ αργότερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Για την ώρα, δεν προβλέπεται κλείσιμο της διόδου για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, από τις 12 το μεσημέρι ισχύει εκ νέου ο αποκλεισμός, ενώ επί τάπητος τίθενται και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Αχιλλέα Καμπούρη.

Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στο χρονικό διάστημα 17:00-22:00, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννη Καρακασίδη, ενώ στην αερογέφυρα Αλεξιάδη, στην Κατερίνη, ο δρόμος παραμένει ανοιχτός και δεν προβλέπεται να κλείσει σήμερα, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής, Χρήστο Βάγια, ο οποίος δήλωσε ότι όλοι τελούν εν αναμονή της γενικής τους συνέλευσης, το βράδυ, όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, δεν θα γίνει κινητοποίηση. Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

Καμία κινητοποίηση και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, με τον επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου, Μαυρουδή Μιντσιούδη, να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όλα θα κριθούν στην αποψινή γενική συνέλευση».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία

Παρότι χθες έγινε ένα πρώτο βήμα στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες στον πρωτογενή τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στις 8 το βράδυ, σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, κάνοντας ταυτόχρονα και τον απολογισμό της δράσης τους μέχρι σήμερα.

Τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα των προαναφερόμενων περιοχών, αναμένουν την απάντηση στο αίτημα που κατατέθηκε από τη Νίκαια για νέα συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη

Στα μπλόκα και  οι αγρότες στην Πελοπόννησο

Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και το απόγευμα κλείνουν ξανά τους δρόμους σε Νεστάνη και Ευρώτα.

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν σήμερα το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 11.00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους.

Οι αγρότες της Λακωνίας σήμερα θα κλείσουν από τις 7.00 έως τις 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ, επ’ αόριστον είναι κλειστή από τους αγρότες η νέα εθνική οδό Κορίνθου – Αθήνας, στο ύψος των διοδίων Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων.

Παραμένουν στα μπλόκα και οι αγρότες της Κρήτης

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου στον κόμβο Μαλίων-Οροπεδίου προχώρησαν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στον κόμβο αποκλείοντας τη Εθνική Οδό και από τα δυο ρεύματα, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω Μαλίων και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ’ αόριστον εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Την ίδια ώρα στο μπλόκο στα Πραιτώρια Ηρακλείου παραμένουν οι αγρότες τονίζοντας πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους αν δε δικαιωθούν, εκτιμώντας ότι αυτό που έγινε στο χθες στο Μαξίμου «δεν ήταν άλλο από ένα ακόμα ελιγμό της κυβέρνησης».

Στο μεταξύ στις 18:30 ο απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού των αγροτών όλης της Κρήτης στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηράκλειου όπου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων.


σχετικα αρθρα