ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» στον ΧΥΤΑ Σκοπού Ζακύνθου από κατοίκους και επιχειρηματίες

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2016, 11:22 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2016, 11:22
«Μπλόκο» στον ΧΥΤΑ Σκοπού Ζακύνθου από κατοίκους και επιχειρηματίες
Facebook Twitter Whatsapp

«Λουκέτο» στον ΧΥΤΑ Σκοπού στη Ζάκυνθο, έβαλαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής του Καλαμακίου, χθες το βράδυ, αποκλείοντας την είσοδο του κορεσμένου ΧΥΤΑ.

«Λουκέτο» στον ΧΥΤΑ Σκοπού στη Ζάκυνθο, έβαλαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής του Καλαμακίου, χθες το βράδυ, αποκλείοντας την είσοδο του κορεσμένου ΧΥΤΑ, αποφασισμένοι, όπως λένε: 

«να κρατήσουν κλειστό τον χώρο έως να δρομολογηθεί οριστική λύση».

   «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι του, είχαμε λάβει υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, όλοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής πήραμε χθες το βράδυ απόφαση για την οριστική κατάληξη του χώρου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των επιχειρηματιών Καλαμακίου Διονύσης Μάργαρης.

    Επίσης αργά χθες το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής του Κατασταρίου Ζακύνθου και των γύρων χωριών, σε συνέλευση που έγινε στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής, είπαν ομόφωνα «όχι» στην απόφαση του δήμου, να μεταφερθούν τα σκουπίδια στην περιοχή του Λίβα.

   Το ψήφισμα που υπογράφουν 500 άτομα αναφέρει πως «οι συγκεντρωθέντες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, λένε όχι στη θέση Λίβας, λόγω του υδροφόρου ορίζοντα που υπάρχει και μπορεί να μολύνει το νερό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr