ΕΛΛΑΔΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι λιμενικοί για τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2016, 16:47 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2016, 16:53
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι λιμενικοί για τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών
Facebook Twitter Whatsapp

Την επιτάχυνση των διαδικασιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να μεταφερθούν σε κατάλληλους και ανθρώπινους χώρους οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά ζητούν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πανελλήνιας ένωσης προσωπικού του λιμενικού σώματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την επιτάχυνση των  διαδικασιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να μεταφερθούν σε κατάλληλους και ανθρώπινους χώρους οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά ζητούν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Όπως επισημαίνουν «τα σοβαρά επεισόδια χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά και οι τραυματισμοί προσφύγων και μεταναστών δυστυχώς μόνο έκπληξη δεν προκαλούν. Είχαμε γνωστοποιήσει και εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα περιστατικά επιθέσεων, ξυλοδαρμών κι εντάσεων μεταξύ ομάδων μεταναστών είχαν ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη ημέρα δημιουργίας αυτού του πρόχειρου και ιδιότυπου καταυλισμού στον πλέον ακατάλληλο χώρο, όπως είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Στη συνέχεια διερωτώνται «Τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να γίνει αντιληπτό ότι καθημερινά πλέον κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα όχι μόνο όλων αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων αλλά και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τι χειρότερο πρέπει να συμβεί ώστε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία προσφύγων και λιμενικών, επιβατών και επαγγελματιών που κινούνται στους χώρους του λιμανιού»;

Καταλήγοντας καλούν την «πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σταδιακής μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών σε κατάλληλους χώρους, ανθρώπινους και ασφαλείς».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr