ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τους καταυλισμούς προσφύγων - Καμπανάκι ΙΣΑ

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2016, 19:23 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2016, 23:20
Σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τους καταυλισμούς προσφύγων - Καμπανάκι ΙΣΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και την εξάπλωση λοιμωδών νόσων στους προσφυγικούς καταυλισμούς, κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τον θάνατο 17χρονης στο Ελληνικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και την εξάπλωση λοιμωδών νόσων στους προσφυγικούς καταυλισμούς, που μπορεί να επεκταθούν και στους τοπικούς πληθυσμούς κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τον θάνατο 17χρονης προσφυγοπούλας στο Ελληνικό.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ σημειώνει ότι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια υγεία και καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει επειγόντως τα κατάλληλα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθή ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.

Eιδικά στους καταυλισμούς στον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εκθέτει τη χώρα.

Μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο της θερμοκρασίας, θα αυξηθεί δραματικά ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στον τοπικό πληθυσμό.

Επιπρόσθετα υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν έχουν δρομολογηθεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου, οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί εναντίον των κουνουπιών ,με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίζει το κίνδυνο έξαρσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός, κ.τ.λ.

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει με κατεπείγουσες διαδικασίες τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr