current views are: 8

20 Μαΐου 2016
Δημοσίευση16:28

Θρίλερ με αμερικανικό Boeing στο ελληνικό FIR – Απογειώθηκαν πολεμικά F16

Ένα απίστευτο θρίλερ διαδραματίστηκε στο ελληνικό FIR μόλις 15 ώρες μετά τη συντριβή του Airbus των αιγυπτιακών αερογραμμών στη Μεσόγειο. 

Δημοσίευση 16:28’

Ένα απίστευτο θρίλερ διαδραματίστηκε στο ελληνικό FIR μόλις 15 ώρες μετά τη συντριβή του Airbus των αιγυπτιακών αερογραμμών στη Μεσόγειο. 

Ένα απίστευτο θρίλερ διαδραματίστηκε χθες το βράδυ στο ελληνικό FIR, μόλις 15 ώρες μετά τη συντριβή του Airbus των αιγυπτιακών αερογραμμών στη Μεσόγειο.

Όπως αποκάλυψε ο Alpha, ένα Boeing γνωστής αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας δεν απαντούσε επί ώρες στις κλήσεις των ιταλικών και ελληνικών κέντρων ελέγχου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε όλη τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Για το θέμα ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ματέο Ρέντσι, ενώ διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος ήταν “ακυβέρνητο”, καθώς είχαν αποκοιμηθεί και οι δύο πιλότοι…

Το χρονικό της κρίσης

Το Boeing της αμερικανικής εταιρίας με 140 επιβάτες απογειώθηκε από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ. Περνώντας από την Κροατία και λίγο πριν εισέλθει στην Αλβανία, η ιταλική πολιτική αεροπορία που έχει αυτή την περίοδο τον έλεγχο του αλβανικού αεροδρομίου, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους πιλότους του αεροσκάφους, οι οποίοι δεν απαντούν σε καμία κλήση.

Το αεροπλάνο δείχνει να ακολουθεί κανονικά το σχέδιο πτήσης, αλλά οι πιλότοι δεν απαντούν ούτε στο ελληνικό κέντρο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο δορυφορικό κέντρο.  Τότε η Αθήνα παίρνει εντολή να διερευνήσει τι συμβαίνει μετά από συνεννόηση των κέντρων του ευρωπαϊκού  νότου, και ενεργοπιιείται το προβλεπόμενο σύστημα ασφαλείας.

Έτσι απογειώνονται δύο F16 από την αεροπορική βάση της Σούδας και πλησιάζουν το αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρίας των ΗΠΑ, ενώ οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στις Βρυξέλλες είναι σε ανοιχτή γραμμή με το κέντρο επιχειρήσεων. Τα δύο πολεμικά αεροσκάφη προσεγγίζουν το αμερικανικό boeing πάνω από τη Σαντορίνη, περίπου στις 20.10 το βράδυ και από την οπτική επαφή που αποκτούν με το αεροπλάνο, διαπιστώνουν ότι οι πιλότοι βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους χωρίς όμως να αντιδρούν. Στις ελληνικές αρχές σημαίνει συναγερμός, καθώς τα πάντα θυμίζουν την αρχή της τραγωδίας του ΗΛΙΟΣ που συνετρίβη στο Γραμματικό 2005. 

Ευτυχώς, οι επιβάτες και το πλήρωμα αντιλήφθηκαν την παρουσία των δύο F16 και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την καμπίνα των πιλότων, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν αποκοιμηθεί λόγω υπερκόπωσης και το αεροσκάφος πετούσε ακυβέρνητο στον αυτόματο πιλότο…

 


σχετικα αρθρα