ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Ενδείξεις ποινικών ευθυνών στο «λουκέτο» της Πυρσός - Έκλεισε και θυγατρική της

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2016, 14:30 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2016, 14:30
Υπ. Εργασίας: Ενδείξεις ποινικών ευθυνών στο «λουκέτο» της Πυρσός - Έκλεισε και θυγατρική της
Facebook Twitter Whatsapp

Σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για όλο το χειρισμό από την εταιρεία, διαπιστώνει το υπουργείο Εργασία​ς για το «λουκέτο» στην εταιρία «Πυρσός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για όλο το χειρισμό από την εταιρεία, διαπιστώνει το υπουργείο Εργασία​ς για το «λουκέτο» στην εταιρία «Πυρσός».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματεία κ. Νεφελούδη και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας, έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Από τους εργαζόμενους εκτέθηκαν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την ξαφνική λύση των εργασιών της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ.

«Η ενημέρωση που έγινε, και η εξέλιξη της όλης υπόθεσης, τεκμηριώνει τις βάσιμες υποψίες του Υπουργείου Εργασίας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο προηγούμενο δελτίο τύπου, για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για όλο το χειρισμό από την εταιρεία (μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας τις τελευταίες μέρες)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το δεύτερο που αποκαλύφθηκε είναι ότι εκτός από την ΠΥΡΣΟΣ, σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ που απασχολούσε 38 εργαζόμενους.

Ενώ το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε για:

1.            Την ένταξη των εργαζομένων της ΠΥΡΣΟΣ και της ΑΙΤ στο πεδίο προστασίας του ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας

2.            Την ένταξη των εργαζομένων αυτών στο πρόγραμμα έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

3.            Την διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου της συγκρότησης ειδικού προγράμματος που θα συμπεριλάβει τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν ή που εγκαταλείπουν την δραστηριότητα τους ή πτωχεύουν.

4.            Την συνέχιση της απαίτησης για δικαστική (μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών) διερεύνηση ειδικά της υπόθεσης αυτής με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην αρχή.

5.            Την εξέταση από κοινού με τους εργαζόμενους της δυνατότητας να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ίδιο αντικείμενο.